HomeCulturaL'actor Ivan Massagué i la seua passió pel cinema i per Bot

L’actor Ivan Massagué i la seua passió pel cinema i per Bot

Va arribar a Bot fa quinze anys amb la idea de passar desapercebut, de trobar l’anonimat que li prenia l’exposició creixent pels nous papers en pel·lícules i sèries. “Missió impossible amb un nas com el meu i sortint cada dia a la tele”. Ivan Massagué va decidir quedar-s’hi, enlluernat per la llum i pel color de la Terra Alta. A Bot s’hi va comprar un mas, s’hi va empadronar i avui, l’actor i el seu gos Afra, formen part del paisatge.

L’huracà Massagué va trobar a Bot un grup de joves, encapçalats per Úrsula Agut, codirectora amb Massagué d’in-FCTA, a qui va convèncer per posar la llavor del festival de cine.

Este mes d’agost s’ha fet la setena edició del festival i els seus impulsors estan convençuts d’haver trobat el camí. “Este any ha estat el 2.0, sentim que és el primer any real d’in-FCTA i que ja estem dins dels circuits de festivals”, assenyala Massagué. “Hem crescut en assistents i el tipus de visitant ha canviat: hem sumat perfils molt interessants, com estudiants de cine o de comunicació, interessats per este món. La gràcia d’este festival és que posem en contacte professionals del cinema i aspirants a ser-ho en un entorn únic, i això no passa enlloc més”, explica Úrsula Agut.

Més enllà de la projecció dels curtmetratges a concurs i de pel·lícules, com l’última protagonitzada per Ivan Massagué, Esperando a Dalí, el festival ha inclòs tallers de doblatge, d’interpretació i una classe magistral a càrrec del guionista Gustavo Ron (Parot, Las chicas del cable, Velvet). També una taula rodona sobre l’efecte multiplicador que té la cultura i el potencial dels festivals a Terres de l’Ebre.

Un dels moments més emotius va tenir lloc l’última nit, amb l’homenatge a Josep Mulet, lo cinero, pels 60 anys al capdavant del cine de Bot.

Cares conegudes

La presència d’actors i actrius en el festival ha estat, un any més, una constant i un dels atractius d’in-FCTA. Carlos Cuevas (Merlí, El cor de la ciutat), Nausicaa Bonnín (Cites), Melani Olivares (Aída, Benvinguts a la família), Laia Manzanares (Merlí), Teresa Riott (Valeria, El inmortal), Willy Toledo (El otro lado de la cama, Crimen ferpecto), Mireia Aixalà (Les de l’hoquei), Àngels Bassas (Patria, El cor de la ciutat), Marta Ribera (Company, Un paso adelante) i Marta Bayarri (La riera), són algunes de les cares conegudes que s’han deixat veure per Bot, una part com a membres del jurat.

L’omnipresent Jordi Díaz ha estat, un any més, el mestre de cerimònies del certamen.
crèixer o mantenir-se Després de la consolidació arriba la pregunta. Cap on va in-FCTA? “Firmaria perquè, partint de Bot, el festival pogués itinerar pels diferents pobles de la Terra Alta. In-FCTA s’ha de mantenir consolidant en qualitat de cinema, d’infraestructura i de públic. No podem oblidar que este és un festival rural”, afirma Ivan Massagué. Úrsula Agut afegix que “més que créixer el que volem és fer-ho bé, ser sostenibles i no perdre la nostra essència. Volem contribuir a fer apujar l’autoestima territorial, però per fer-ho ens cal una major implicació d’administracions i privats per millorar finançament”.

En este sentit, el director general de Sant Josep Vins, patrocinador principal d’in-FCTA, Jaume Martí, justifica l’aposta de la cooperativa de Bot en tant que “fa palanca perquè la gent del poble prengui consciència de la importància que té la cultura per promocionar el municipi i la comarca. Els beneficis que ens aporta este festival són incalculables, encara que no siguen immediats”.

Josep Bosch, propietari del celler Cal Menescal, coincidix en el diagnòstic i afegix que el repte és ara donar a conèixer més in-FCTA fora de la Terra Alta, al conjunt de les Terres de l’Ebre i més enllà.

Els veïns de Bot, que fa uns anys potser es miraven com una extravagància un festival que tot just començava a agafar forma, l’han acabat acollint amb entusiasme. El camp de futbol, la plaça de l’Església o el celler Herència Altés, a Gandesa, han estat els escenaris d’este plató gens improvisat per on este mes d’agost s’ha pogut veure bon cinema, desfilar celebritats i tastar el millor vi. La gent de Bot espera que Massagué i la seua troupe repetisquen l’any que ve i s’hi queden molts anys més.

Albert Mestre
Albert Mestre
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 67 = 68

Últimes notícies