HomeTerres de l'EbreL’Agència de Salut Pública de Catalunya detecta nivells elevats de clorurs...

L’Agència de Salut Pública de Catalunya detecta nivells elevats de clorurs i sodi a la xarxa d’aigua potable d’Amposta

TERRES DE L’EBRE // L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha comunicat a  l’Ajuntament d’Amposta i a Sorea que ha detectat nivells elevats de clorurs i sodi a  la xarxa d’aigua potable d’Amposta des de fa un temps, una anomalia que qualifica  de “greu” per a la població que pateix hipertensió arterial, les que han de seguir  una dieta pobra en sodi i en la preparació de biberons en la població infantil. És  per això que l’Ajuntament d’Amposta recomana que aquestes persones, sempre  que no disposin d’un sistema d’osmosis instal·lat a la seva llar, no consumeixin  aigua de l’aixeta mentre durin aquests nivells elevats de clorurs i sodi. Per a la  resta de població no existeix cap restricció ni contraindicació.  

L’Ajuntament d’Amposta està analitzant totes aquelles accions a  implementar a curt i mitjà termini per revertir aquest problema. Entre elles, es  valora la possibilitat d’augmentar la concessió d’aigua del CAT per tal d’augmentar  la quantitat d’aigua a la barreja que es fa procedent amb el pou propi i també la  instal·lació d’una estació de tractament d’òsmosi de l’aigua actualment  subministrada. Es farà seguiment de l’evolució dels paràmetres per tal d’avaluar  que aquestes mesures tenen efectivitat. 

L’augment de la presència d’aquests elements a l’aigua del pou està  causada, principalment, per la pujada de la falca salina a causa de la regressió. “Un  problema que es podria solucionar amb el pou contemplat al Pla de Restitució que  ha de fer l’Estat espanyol”, ha recordat l’alcalde, Adam Tomàs, “i que hem d’exigir a  l’Estat que el construeixi al més aviat possible”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies

-->