HomeEconomiaL'Ajuntament d'Amposta facilita que 126 persones trobin feina durant el 2021 amb...

L’Ajuntament d’Amposta facilita que 126 persones trobin feina durant el 2021 amb ajuts a la contractació

L’àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Ajuntament d’Amposta va atendre fins a 1.324 persones per tal d’oferir-los acompanyament en la recerca de feina i en la millora de les seues competències personals i professionals a través de la formació i la capacitació. Són, en la seua majoria, persones vulnerables que necessiten d’este acompanyament per inserir-se al mercat de treball. D’estes 1.324, 126 van trobar feina en alguna de les 208 empreses que han sigut ateses per l’àrea. I això ha suposat que les empreses han rebut 809.315 euros en ajuts a la contractació.

“Estem molt satisfets d’estes dades de balanç de l’àrea de Desenvolupament Social i Econòmic”, ha explicat l’alcalde, Adam Tomàs, “la seua tasca ha sigut, en un món postpandèmic, més important que mai, perquè a través d’ella hem derivat tots els recursos que hem pogut per millorar l’ocupabilitat de les persones i ajudar a que les famílies i empreses puguen recuperar-se de la crisi al més aviat possible”.

En aquest sentit, l’alcalde ha assenyalat que les 126 persones que troben feina han permès que es rebaixe l’atur a Amposta. I és que a desembre de 2021, l’atur a la ciutat se situava en 1.212 persones, al mateix nivell que l’atur del 2019, abans de la pandèmia.

“El Montsià és la comarca de les Terres de l’Ebre on més ha baixat l’atur i a ningú se li escapa que Amposta és la ciutat que més ha col·laborat en aquesta reducció”, ha afegit l’alcalde. Tomàs ha presentat totes estes dades en roda de premsa acompanyat per la cap d’àrea i el regidor de l’àrea, Pep Simó.

Altres dades que ha posat en valor l’alcalde són els 27 cursos i accions de capacitació professional, les 2.272 hores de formació o les 294 persones que reben formació. “Són unes dades molt positives i que confirmen que l’àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Ajuntament d’Amposta és referent a nivell de territori i país”, ha dit.

L’àrea de Desenvolupament Social i Econòmic està formada per 15 persones entre les quals hi ha la seua cap d’àrea, la directora i el tecnòleg del FabLaB, quatre tècniques d’orientació i acompanyament, 3 tècniques d’empresa, 2 tècniques de formació i competències i tècnica d’economia social i 2 administratius. La previsió és incorporar dues noves persones durant el 2022.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 37 = 43

Últimes notícies