HomeSense categoriaL'Ajuntament d'Amposta l'únic municipi de l'Ebre escollit per forma part del projecte...

L’Ajuntament d’Amposta l’únic municipi de l’Ebre escollit per forma part del projecte ‘Passaport Edunauta’

MONTSIÀ //  Ampliar les oportunitats educatives i d’acreditació dels  aprenentatges fora de l’escola per a infants de 3 a 12 anys disminuint també la  bretxa d’aprenentatge per als infants més vulnerables. Aquest és el principal  objectiu del Passaport Edunauta, un projecte de la Fundació Bofill, entitat que lluita  contra les desigualtats socials a Catalunya a través de l’educació, i la Cooperativa +Educació, entitat pionera en el desenvolupament dels passaports d’aprenentatge  fora de l’escola. Amposta ha estat escollida com un dels 14 territoris de Catalunya  que posarà en marxa aquest passaport en una prova pilot que començarà a  funcionar a partir del segon trimestre del curs escolar 2020-2021.  

La regidora d’Educació, Núria Marco, i la regidora de Drets Socials i  Ciutadania, Núria Ferré, han presentat aquest projecte a la premsa. “El Passaport  Edunauta és una eina per fomentar l’equitat educativa dels infants en el temps  fora de l’escola, generar oportunitats d’aprenentatge i disminuir la bretxa  d’aprenentatge per als infants més vulnerables”, ha explicat Marco. Així, el  Passaport Edunauta consisteix en un llibret físic en què cada xiquet/a rebrà un  segell per participar del catàleg d’activitats proposades i podrà fer com una mena  de diari d’aprenentatge, descrivint l’activitat en què ha participat, la temàtica  concreta i què ha après. D’aquesta manera, es reconeixen tots els tipus  d’aprenentatges que els infants fan també fora de l’escola: a casa amb la família, a  la biblioteca, al museu, en activitats esportives, entre altres. “Els distribuirem a  través de les escoles d’educació infantil i primària perquè siguin elles qui les facin  arribar a l’alumnat”, ha explicat la regidora, “i els hi presentarem perquè ho vegin  com una eina interessant que puguin treballar a les hores de tutoria”.  

La crisi sanitària també ha afectat la implementació d’aquesta eina, que  estava projectada per a iniciar-se al setembre del 2020 amb totes les activitats  culturals, lúdiques, esportives,… que realitzés l’Ajuntament d’Amposta. “Ara, a  partir del segon semestre de curs es començarà amb aquelles activitats que es  realitzen a la Biblioteca Comarcal”, explica Marco, “i seran per a uns nivells  educatius específics”. A mesura que la situació sanitària ho permeti, s’anirà ampliant l’oferta amb altres activitats culturals i esportives. “També farem difusió  perquè s’hi sumin al màxim d’agents educatius de la ciutat possible”, diu la  regidora.  

El Passaport Edunauta és una eina més del desenvolupament de l’Educació 360 a Amposta, “un dels nostres eixos de govern i l’actuació 64 del nostre Pla  d’Acció Municipal”. “Es tracta d’entendre l’educació a tempos complet amb aprenentatges fora de l’escola”, recorda la regidora, “un compromís que també  forma part de l’Agenda 2030, amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 4:  garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat, i promovent oportunitats  d’aprenentatge per a tothom al llarg de tota la vida”. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 24 = 27

Últimes notícies