HomeOcupacióL'ajuntament d'Amposta va ajudar a la inserció estable de 170 persones l'any...

L’ajuntament d’Amposta va ajudar a la inserció estable de 170 persones l’any 2022

Este mes de febrer ha fet un any des de la inauguració de l’antic edifici del Sindicat. En este s’hi van ubicar, a la planta baixa, el FabLab Terres de l’Ebre i, a les plantes superiors, l’Àrea de Polítiques Actives d’Ocupació, que anteriorment es trobava als baixos de la Biblioteca. Este trasllat responia a la necessitat d’ampliació de l’àrea, que ha crescut exponencialment en els últims anys.

Des del 2015 i fins a l’actualitat, ha augmentat el nombre de tècnics contractats a l’àrea, que han passat de les cinc persones que hi havia en aquell moment fins a la vintena que hi ha empleada ara mateix. Este gran impacte en l’àrea també s’ha vist reflectit en el pressupost, que s’ha apujat des dels 200.000 euros fins a la partida d’1,8 milions que s’hi ha destinat enguany, és a dir, un 800 % més.

Així, l’impacte en els usuaris també ha estat positiu, ja que s’han atès a gairebé 1300 persones d’ençà que el servei es troba localitzat a l’edifici de l’avinguda de la Ràpita i 313 empreses, la gran majoria, locals, de la Ràpita, Deltebre o Tortosa, i de manera més minoritària, d’altres municipis de les comarques del Montsià i el Baix Ebre. “Això ha suposat que a més de l’atenció també s’hagen pogut oferir 313 llocs de treball, que han impactat sobre unes 170 persones que hem inserit de manera més o menys estable”, explicava l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, valorant les dades de l’equipament. Tomàs també destacava el suport de la Generalitat en forma d’ajudes a la contractació, que ha revertit en 900.000 euros, que s’han fet arribar a les empreses, “un 10 % més que el 2021”.

En este sentit, bona part de la partida també s’ha dedicat a fomentar la formació per a preparar els futurs treballadors, segons les necessitats del mercat laboral, en forma de 72 convenis de col·laboració i al voltant de les 2.500 hores de formació impartides. “El que fem és millorar l’ocupabilitat de les persones lligant-la a les necessitats de les empreses i treballant en allò que estes ens demanen”, detallava Tomàs.

Impuls empresarial al polígon

Respecte a les dades empresarials de la localitat, l’alcalde recordava les implementacions que s’han impulsat recentment i que suposen la creació de gairebé 150 vacants laborals noves: d’una banda, Effective Logistics, que ha comprat les antigues naus d’Antaix per a desplegar la seua activitat empresarial per a la qual crearà uns 90 llocs nous de treball; de l’altra, la multinacional canadenca Premier Tech, que també s’instal·larà al polígon de l’Oriola i que podria crear fins a 75 vacants laborals. “Si fem un balanç des del 2015 fins ara, estem parlant de la creació de 1.200 llocs de treball, que han sigut capaços de reduir fins a la meitat l’atur. D’esta manera ens hem convertit en la ciutat de la província de Tarragona amb més de 20.000 habitants que més ha reduït l’atur en estos 8 anys. Això no s’hauria pogut fer sense tirar endavant el creixement d’esta àrea ni sense incrementar els recursos que s’hi destinen”, conclou l’alcalde.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 5 =

Últimes notícies