HomeEsportsLa R脿pita acollir脿 el proper cap de setmana la primera Gala de...

La R脿pita acollir脿 el proper cap de setmana la primera Gala de Joc Tradicional

La R脿pita acollir脿, el 18 de mar莽 a les 17 hores, la 1a Gala de Joc Tradicional, organitzada per la Federaci贸 Catalana de Joc, Esport i Deport Tradicional i l鈥橝juntament de la R脿pita. En aquesta gala, que es dur脿 a terme a l鈥橝uditori Sixto Mir, es far脿 entrega dels primers premis Baldufa, els quals reconeixeran la tasca de preservaci贸 del joc tradicional en diferents 脿mbits. L鈥檃cte estar脿 obert a tot el p煤blic.

El regidor d鈥橧dentitat, Rafa Balagu茅, exposa que 鈥茅s un goig poder celebrar, a la R脿pita, un acte que premia les persones que han treballat i s鈥檋an implicat per preservar el joc tradicional a Catalunya鈥. Balagu茅 apunta que 鈥cal sumar esfor莽os per donar visibilitat a les modalitats de joc tradicional, les quals ens permeten con猫ixer la cultura i les tradicions catalanes鈥.

La gala ser脿 el punt de trobada de totes aquelles persones que no han perdut mai les ganes de jugar i de compartir, per貌 tamb茅 l鈥檈scenari de l鈥檈ntrega dels primers premis Baldufa, en els quals s鈥檋an establert cinc categories:

Aniversari: entitats que celebren dates rodones i que han mantingut i mantenen viu el joc tradicional en format associatiu.

Una vida dedicada al joc: molts jocs ens han arribat gr脿cies al fet que en temps dif铆cils alg煤 els han mantingut vius o han treballat per la seva recuperaci贸 i difusi贸. Aquest premi 茅s un homenatge a aquestes persones.

Amics del joc tradicional:聽es reconeixen persones que, tot i no estar vinculades a cap entitat ni modalitat de joc tradicional, han treballat i treballen per a la difusi贸 i coneixement de les pr脿ctiques l煤diques d鈥檃rrel.

Entitats amigues: es volen estr猫nyer lligams amb entitats que no s贸n de la federaci贸, per貌 que estan vinculades al m贸n del joc i que ens serveixen d鈥檈xemple.

A t铆tol p貌stum:聽persones que no estan entre nosaltres per貌 que han aportat coses que fan que el joc tradicional ens hagi arribat avui en dia com el coneixem.

La jornada comen莽ar脿 a les 11 hores al Maset Espai Jove amb l鈥橝ssemblea general de la Federaci贸. Durant el dia, tamb茅 hi haur脿 la 鈥楻uta Arb贸鈥, una ruta guiada per diferents indrets de la poblaci贸 que sortir脿 del Museu de la Mar de l鈥橢bre; i un dinar tradicional per als integrants de les entitats de la federaci贸 al pavell贸 firal de la R脿pita.

La Federaci贸 Catalana de Jocs, Esports i Deports Tradicionals va n茅ixer el 2017 fruit de la voluntat d鈥檈ntitats del m贸n del joc, l鈥檈sport i el deport popular. I de fet, durant la pand猫mia va demostrar com el joc tradicional era la recepta perfecta per passar temps en fam铆lia i esquivar聽l鈥檃茂llament for莽at del confinament i la p猫rdua de relacions socials tant dels infants com dels adults.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

32 + = 42

脷ltimes not铆cies