HomeCulturaReformar l’antic edifici de la Cooperativa Agrícola d’Ulldecona permetrà rehabilitar el...

Reformar l’antic edifici de la Cooperativa Agrícola d’Ulldecona permetrà rehabilitar el Teatre Orfeó Montsià

El Pla d’usos de l’Ajuntament d’Ulldecona permet seguir diferents calendaris i processos de les obres del Teatre Orfeó Montsià. El mes de desembre passat donava a conèixer el pas següent, la rehabilitació dels accessos, el vestíbul, el bar-cafeteria (que actualment està tancat) i una nova sala. Tot plegat forma part d’un projecte en el qual intervé el conjunt dels diferents equipaments culturals del municipi, com és l’Oficina de Turisme a l’Antic Molí de César Martinell (rehabilitat en este mandat), i l’antic edifici de la Cooperativa Agrícola d’Ulldecona adquirit recentment. Precisament, l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura Brusca, explicava en una entrevista a La Plana Ràdio que “quan estiga en funcionament ens permetrà alliberar, en part, el teatre, per a poder fer totes les obres necessàries de rehabilitació i reforma de la platea”. Aquí, la batllessa reconeixia que “seria molt fàcil, més enllà de les qüestions econòmiques, fer unes obres i tancar el teatre durant mig any o un any que puguen durar”, però el municipi no es pot permetre no tindre un espai teatral, ja que “no hi ha cap de setmana que no hi haja actuacions importants”, seguia.

A més, les diverses entitats i espais tenen necessitat de créixer. Un exemple del moviment cultural d’Ulldecona és l’espai del primer pis de l’Oficina de Turisme, on s’executen moltes activitats “i que s’ha convertit en un equipament de referència, no només en l’àmbit municipal, sinó també de tot el territori”, però, també, la mateixa Escola Municipal de Música, ubicada majoritàriament a les golfes de l’edifici de l’Ajuntament, però amb part de les aules en altres espais, ja que no hi tenen cabuda: “Per exemple, la percussió o altres s’han tret de l’Ajuntament perquè ja no hi cabien, i estan ubicats al Teatre Orfeó”, explicava l’alcaldessa com a reclam per a la necessitat de “centralitzar tot l’ensenyament musical en un mateix lloc”, com l’antic edifici de la cooperativa, que permetrà a l’escola seguir creixent.

Altrament, l’escola té més alumnes cada dia, tant d’infantil com d’adults, i crea ocupació de qualitat. “Hi ha molts jóvens del poble, i també d’altres pobles de la comarca, que estan treballant com a professors a la mateixa escola de música en uns ensenyaments de qualitat, un camp en què tenim possibilitats de créixer si hi ha els recursos i els equipaments en condicions per a fer-ho”, exposava Ventura Brusca.

Així, l’adquisició de l’antic edifici de la Cooperativa Agrícola d’Ulldecona i la rehabilitació posterior per a ubicar-hi l’Escola Municipal de Música són claus per a la remodelació de l’interior del Teatre Orfeó Montsià, concretament, el pati i els pisos de butaques, un dels quals està en desús des de fa anys. Per ara, l’Ajuntament està a punt de fer l’últim pagament a la Cooperativa Agrícola d’Ulldecona, ja s’han signat els papers pertinents i prompte començarà el treball sobre el Pla d’usos, que permetrà saber quines seran les diferents fases d’obra que necessita l’edifici per a ubicar-hi l’Escola Municipal de Música.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies