HomeInfraestructuresL’Ajuntament d’Ascó vol començar enguany la construcció del nou consultori mèdic

L’Ajuntament d’Ascó vol començar enguany la construcció del nou consultori mèdic

L’Ajuntament d’Ascó vol començar la construcció del nou consultori mèdic ja este 2024. Ho ha avançat l’alcalde, Miquel Àngel Ribes, en una entrevista a Ràdio Móra d’Ebre.

L’equipament actual presenta diversos problemes d’espai i també d’accessibilitat i el nou, que es construiria davant la llar de jubilats, resoldria estes dificultats, i a la vegada inclouria un punt d’accés i aparcament per a ambulàncies.

La construcció del nou dispensari ha sigut una prioritat per a l’equip de govern -format per totes les formacions amb representació a l’Ajuntament- i serà una realitat en els propers mesos. Ribes ha destacat que a hores d’ara s’està redactant el projecte executiu del nou consultori, i les previsions són “que abans de final d’any se puga licitar la construcció i començar les obres”. El nou consultori se situarà al costat del renovat Magatzem de Rita i davant de la llar de jubilats. “És un lloc igualment cèntric i que resoldrà els problemes d’espai i d’accés que tenim a hores d’ara”, ha declarat Ribes. A més, estarà situat prop d’un aparcament públic de grans dimensions, al carrer Clots. L’alcalde ha destacat que l’actual consultori també té problemes pel que fa a l’equipament, “l’espai és molt reduït, i la llitera del consultori està tocant la paret perquè no hi ha l’espai suficient, així que és del tot necessari un nou espai”.

Nou equipament esportiu

A hores d’ara, l’Ajuntament també està construint el nou complex esportiu del municipi. Inclourà la construcció d’una piscina coberta i des del consistori treballen perquè l’equipament puga acollir també diversos serveis de rehabilitació. “Hem volgut que siga un espai també de salut, perquè la natació és un esport complert i que té efectes beneficiosos també per a les persones que han de fer alguns exercicis de recuperació”, ha destacat Ribes.

Tot i això, l’alcalde ha assegurat que hi ha discrepàncies amb el Departament de Salut sobre la possibilitat d’oferir el servei de rehabilitació en este espai. “Creiem que les zones rurals hem de tindre este esforç extra i que des del Departament se puga oferir una nova cartera de serveis de rehabilitació en piscina, que siga una cosa novedosa i que ens situe a les zones rurals una mica per davant de les urbanes”, ha destacat Ribes a la mateixa emissora.

Ampliació de la residència

L’Ajuntament d’Ascó treballa també per a ampliar la residència municipal, que actualment té les quaranta places ocupades. Amb l’ampliació, el centre podria disposar d’una vintena de places més. A la vegada, també es renovarà la climatització i altres serveis del centre de dia. “Cada vegada hi ha més necessitat i volem un equipament de primer nivell”, subratlla Ribes.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

70 + = 71

Últimes notícies