HomeMedi AmbientLliurades les Banderes Blaves a 95 platges i 23 ports catalans

Lliurades les Banderes Blaves a 95 platges i 23 ports catalans

La consellera de Territori, Ester Capella i Farr茅, acompanyada de la secret脿ria d鈥橝cci贸 Clim脿tica, Anna Barnadas i L贸pez, i del president de l鈥橝ssociaci贸 d鈥橢ducaci贸 Ambiental i del Consumidor (ADEAC), Jos茅 Palacios Aguilar, ha lliurat avui a les instal路lacions del port de Segur de Calafell les Banderes Blaves corresponents al 2024 a 118 platges i ports catalans. Aquest guard贸 reconeix internacionalment la seva qualitat i els serveis. Tamb茅 hi han assistit l鈥檃lcalde de Calafell, Ramon Ferr茅 i Sol茅, i el president de l鈥橝ssociaci贸 Catalana de Ports Esportius i Tur铆stics (ACPET), Albert Bertran Romero.

Catalunya compta aquest 2024 amb 95 platges guardonades i 23 ports amb Bandera Blava. Pel que fa a les platges, 27 corresponen a l鈥櫭爉bit territorial de Girona, 20 a Barcelona, 22 al Pened猫s, 18 a Tarragona i 8 a les Terres de l鈥橢bre. Quant als ports, n鈥檋i ha 9 a la zona de Girona, 7 a la de Barcelona i 7 m茅s a la de Tarragona i Terres de l鈥橢bre. El distintiu ha estat atorgat pel Jurat Internacional Bandera Blava 2023 de la FEE (Foundation for Environmental Education).

La consellera Capella ha posat en valor que 鈥la qualitat excel路lent de l鈥檃igua a les zones de bany de Catalunya 茅s el resultat de molts anys, de la conscienciaci贸 ciutadana, d鈥檜nes mesures de gesti贸 adequades, d鈥檜n bon funcionament dels sistemes de sanejament i de les mesures de control i inspecci贸鈥. Les distincions obtingudes s贸n, per tant, 鈥fruit del bon treball compartit entre totes les administracions implicades鈥.

Les platges guardonades a les Terres del Ebre s贸n:

Calafat贸, a聽L’Ametlla de Mar

Sant Jordi d鈥橝lfama, a L’Ametlla de Mar

L鈥橝lguer, a L’Ametlla de Mar

Cap Roig, a L’Ampolla

Les Avellanes, a L’Ampolla

Riumar, a Deltebre

Les Del铆cies, a La R脿pita

Les Cases d鈥橝lcanar – El Marjal, a Alcanar

Pel que fa als ports, la consellera de Territori ha explicat que les Banderes Blaves 鈥valoren la gesti贸 ambiental, la prestaci贸 dels serveis, la informaci贸 i l鈥檈ducaci贸 ambiental que fan els gestors dels ports鈥. 鈥Aquestes Banderes Blaves s贸n el resultat d鈥檜n proc茅s d鈥檃mbientalitzaci贸 endegat ja fa anys en relaci贸 al consum energ猫tic, el tractament i recollida de residus i la seguretat鈥, ha emfasitzat.

De fet, ha afegit Capella, 鈥el nostre Pla d鈥檌nversions als ports pels anys 2024-2027 cont茅 una previsi贸 de 30 MEUR per a la modernitzaci贸, el refor莽 i l鈥檃mbientalitzaci贸, tenint especialment en compte la mitigaci贸 i l鈥檃daptaci贸 dels ports al canvi clim脿tic鈥. 鈥Treballem perqu猫 els ports de la Generalitat esdevinguin Green ports鈥, ha assegurat Capella i 鈥hem treballat per retornar parts dels ports a les trames urbanes鈥 dels municipis que els acullen.

Els ports que han obtingut enguany el distintiu Bandera Blava a les Terres del Ebre s贸n:

路 Club N脿utic l鈥橝metlla de Mar

路 Club N脿utic l鈥橝mpolla

路 Club N脿utic La R脿pita

Un distintiu a escala internacional

El Jurat Internacional Bandera Blava de la Foundation for Environmental Education (FEE) 茅s qui atorga anualment el distintiu Bandera Blava en col路laboraci贸 amb l鈥橝ssociaci贸 d鈥橢ducaci贸 Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya a l鈥橢stat espanyol i que compta amb la col路laboraci贸 de les administracions p煤bliques que gestionen les zones de bany i la qualitat microbiol貌gica de les seves aig眉es. Cal tenir en compte que s贸n els municipis costaners els que sol路liciten cada any, de forma volunt脿ria, les candidatures de les seves platges.

Aquest guard贸, reconegut a escala internacional que s鈥檃torga en 47 pa茂sos dels cinc continents, valora i premia la gesti贸 ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal路lacions, la prestaci贸 貌ptima dels serveis i la informaci贸 i l鈥檈ducaci贸 ambiental. Aix铆 mateix, la qualitat de l鈥檃igua de bany ha d鈥檋aver obtingut la classificaci贸 Excel路lent que estableix la Directiva 2006/7/CE que regula la gesti贸 de la qualitat de les aig眉es de bany.

La titular de Territori s鈥檋a comprom猫s a 鈥seguir treballant per incrementar el nombre de platges i ports que compleixin amb els requisits ambientals per rebre aquest reconeixement internacional a la qualitat i els serveis de la costa catalana, que tamb茅 forma part de la manera com ens presentem al m贸n鈥.

Al visor SIG de Costes (https://sig.gencat.cat/visors/costes.html) es publica tota la informaci贸 relacionada amb les platges de Catalunya. Tamb茅 es van publicant les activitats dels serveis de temporada sol路licitats per 68 municipis del litoral catal脿 (Barcelona t茅 compet猫ncies pr貌pies en el marc del Pla de Gesti贸 Integral del Litoral), que tamb茅 es poden consultar al visor VISIR de l’Institut Cartogr脿fic i Geol貌gic de Catalunya.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

1 + 3 =

脷ltimes not铆cies