HomeSense categoriaL’Ajuntament de Deltebre trasllada la coetera de Rafel de Miro al Parc...

L’Ajuntament de Deltebre trasllada la coetera de Rafel de Miro al Parc Fluvial del Delta

BAIX EBRE // Aquest dimarts es van efectuar els treballs de trasllat de la coetera de Rafel de Miro, la qual  estava en una situació de deterioració des de l’any 2012 i corria el perill d’enderrocar-se a  causa de la seva inclinació. Amb l’actuació que s’està duent a terme per part de l’Ajuntament  de Deltebre, la coetera s’ha traslladat al Parc Fluvial del Delta i, des d’allà, es restaurarà per  tal de patrimonialitzar i posar en valor un element històric del municipi.  

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “aquesta és una d’aquelles actuacions que  posen en valor la nostra història i el nostre patrimoni, que ajuden a reconèixer tota la feina  feta pels nostres avantpassats, però que també ens ajuden a projectar el Deltebre del futur”.  En aquest sentit, Soler ha destacat que “al nou emplaçament de la coetera, al Parc Fluvial  del Delta, la ciutadania i les persones podran interpretar la nostra història amb un plafó que  detallarà el funcionament i importància d’aquestes construccions”.  

Cal destacar que les coeteres es van construir a finals dels anys 50 i se’n va fer ús fins l’any  1984. La seva finalitat era la d’emmagatzemar coets que detonaven per reduir la calamarsa i  transformar-la en pluja. L’actuació que s’està duent a terme té un cost econòmic del voltant  dels 20.000€ i està sufragada per l’Ajuntament de Deltebre.  

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 5 =

Últimes notícies