HomeSense categoriaL’Ajuntament de Flix controlarà la qualitat de l’aire quan es reprenga la...

L’Ajuntament de Flix controlarà la qualitat de l’aire quan es reprenga la descontaminació

La descontaminació de Flix es reprendrà durant la primera quinzena d’este mes de desembre.

El Departament de Territori de la Generalitat, a través de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, està ultimant la llicència ambiental perquè Tragsa puga començar a extraure, amb la draga que s’està instal·lant, els 79.300 metres cúbics de fangs contaminats que resten al fons del pantà de Flix. Esta llicència exigix controls de l’aire més exhaustius que en la primera fase de la descontaminació i l’Ajuntament demana a la Generalitat que ho vigile de prop. 

De fet, durant la primera fase de la descontaminació -que es va donar per acabada de forma fraudulenta l’any 2015- es van sentir fortes olors durant la fase d’extracció i tractaments dels residus i des del consistori es van exigir més controls en el vector. 

Per a garantir que la qualitat de l’aire a la vila i a la zona nord de la comarca és l’adequada, durant els treballs a l’embassament, el consistori ha decidit encarregar avaluacions independents de control ambiental, i que estiguen desvinculades totalment de l’empresa Tragsa. “És la nostra obligació saber quin aire estem respirant”, ha defensat l’alcalde Marc Mur

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 8 =

Últimes notícies