HomeSense categoriaL'Ajuntament de la Ràpita reclama aportacions de sorra amb draga al Trabucador

L’Ajuntament de la Ràpita reclama aportacions de sorra amb draga al Trabucador

L’Ajuntament de la Ràpita reclama una reacció més decidida i urgent davant de la situació crítica que viu la barra del Trabucador, agreujada després que este divendres 8 de maig 32 treballadors de les Salines de la Trinitat quedessen aïllats a causa d’un nou temporal i haguessen de ser rescatats per Salvament Marítim.

El consistori reclama a les administracions que tenen competències mediambientals sobre el delta de l’Ebre, la Generalitat de Catalunya i el govern de l’Estat, que finalitzen les actuacions d’urgència i que vagen més enllà on siga necessari. És per això que l’alcalde de la Ràpita i membre de la Taula de Consens del Delta, Josep Caparrós, ha demanat que es facen aportacions extraordinàries de sorra amb una draga al Trabucador i a les zones més delicades del delta de l’Ebre.

“Fa molt temps que ho estem reclamant: és imprescindible que les administracions competents actuen al Delta. És necessari finalitzar les actuacions d’emergència pels danys del temporal Glòria però, sobretot, s’han de fer actuacions estructurals”, ha dit Caparrós.

Les demandes del consistori rapitenc van en la línia del que ha aprovat la Taula de Consens del Delta de l’Ebre este passat dimecres. En els pròxims dies, la Taula farà la petició formal a les administracions competents perquè l’actuació amb draga es faça en el menor termini de temps possible. Este matí, a més, des de la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre s’ha manifestat la seua aposta perquè l’adquisició d’una draga que permeta iniciar els treballs d’urgència de recuperació del Delta es faça de manera immediata, així com considera que les actuacions estructurals per la supervivència del delta de l’Ebre, previstes per la Direcció General de Costes de l’Estat espanyol, són primordial i cal que es porten a terme tan promte com siga possible. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 11 = 13

Últimes notícies