HomeSocietatL'Ajuntament de l'Aldea aprova el Protocol per a la Prevenci贸 i l'Abordatge...

L’Ajuntament de l’Aldea aprova el Protocol per a la Prevenci贸 i l’Abordatge de l’Assetjament Sexual

L’Ajuntament de l’Aldea a la sessi贸 plen脿ria ordin脿ria de dijous 13 de juny ha aprovat un protocol innovador per a la prevenci贸 i l’abordatge de l’assetjament sexual, per ra贸 de sexe, embar脿s o maternitat, aix铆 com per orientaci贸 sexual o identitat sexual. Aquesta mesura, impulsada per la Comissi贸 d’Igualtat, forma part del Pla Intern d’Igualtat per al per铆ode 2024-2028.

Aquest protocol t茅 com a objectiu prevenir, detectar i actuar davant de situacions d’assetjament, assegurant un ambient laboral segur i respectu贸s. A m茅s, compleix amb la Llei 11/2014 per garantir els drets de les persones LGBTI i erradicar l’homof貌bia, la bif貌bia i la transf貌bia.

Annabel Blanch regidora d鈥橧gualtat i G猫nere: 鈥Tal com ens vam comprometre en el nostre programa electoral, estem treballant intensament per posar en marxa el nou Pla d鈥橧gualtat en el qual s鈥檌nclour脿 aquest protocol que ara posem en marxa. Per a aquest consistori garantir els drets de tots els ciutadans en mat猫ria de g猫nere, maternitat, identitat sexual i orientaci贸 sexual 茅s fonamental, comen莽ant per la plantilla municipal. Per aix貌 seguirem promovent eines i pol铆tiques que ens apropin cada dia m茅s a una societat moderna i lliure d鈥檃ssetjament i discriminaci贸. L鈥檃ssetjament sexual, l鈥檃ssetjament per ra贸 de sexe, embar脿s o maternitat, orientaci贸 sexual o identitat sexual, no seran permesos ni tolerats sota cap circumst脿ncia i, per tant, no han de ser ignorats i seran sancionats amb contund猫ncia鈥.

La implementaci贸 del protocol no nom茅s respon a la necessitat de complir amb la legislaci贸 vigent, sin贸 que tamb茅 forma part d’una pol铆tica global de prevenci贸 d’igualtat de g猫nere. La sensibilitzaci贸 i formaci贸 del personal de l’Ajuntament s贸n claus per a la seva efectivitat, amb continguts que aborden la igualtat entre dones i homes i la igualtat de g猫nere.

Aquest protocol ofereix recomanacions espec铆fiques per al personal involucrat en els procediments d’activaci贸, amb l’objectiu d’ampliar les mesures de prevenci贸 de riscos laborals i assegurar un ambient de treball m茅s segur.

Tamb茅 compleix amb la Llei 5/2008, per erradicar la viol猫ncia masclista, i la Llei 11/2014, per garantir els drets de les persones LGBTI.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de l’Aldea reafirma el seu comprom铆s amb la igualtat i la seguretat en l’脿mbit laboral, promovent un entorn de treball lliure de qualsevol assetjament.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

+ 76 = 86

脷ltimes not铆cies