HomeSense categoriaL’Ajuntament de Paüls aprova un pressupost superior al milió d’euros

L’Ajuntament de Paüls aprova un pressupost superior al milió d’euros

BAIX EBRE // L’Ajuntament de Paüls ha aprovat el pressupost del 2021. Els comptes sumen 1.101.752, 56 €. Per primer cop des que governa Per Paüls-AM se supera la xifra del milió d’euros. Uns comptes elaborats en l’actual context inestable amb motiu de l’afectació sobre la salut de les persones i la crisi econòmica i social que ha provocat la Covid-19.

Al 2021 se seguirà invertint amb les millores a la via pública. Al carrer Sant Roc, s’arranjarà el mur i es canviarà la barana. Una actuació superior als 48.000 euros, que compta amb el suport de la Diputació de Tarragona (30.000 €).

 

Remodelació de la zona educativa

Una de les actuacions més importants durant el 2021 serà la millora de la zona educativa de Paüls, que comportarà un canvi molt important de tot l’espai. Es millorarà l’escola municipal i el carrer Escoles, on es construirà un parc nou per a totes les edats. Així, a l’escola se substituirà la tanca perimetral, es construirà una coberta a l’entrada i s’ampliarà el pati. L’actuació preveu un important avenç en l’eficiència energètica. Se substituiran les lluminàries per leds i s’instal·laran 12kw de plaques fotovoltaiques per l’energia que es consumeix. Un estalvi energètic no només pel que fa a la llum, sinó també per la reducció que suposarà en el consum de gasoil de la caldera. A més, quan l’escola no estigui funcionant o no necessiti la llum que genera, les plaques aportaran energia pels altres equipaments municipis.

D’altra banda, es crearà una zona d’aparcament, on podran estacionar més d’una desena de vehicles, i es construirà un parc nou al costat de l’escola, amb un espai gran de joc infantil i equips perquè la gent gran pugui fer fer activitat esportiva. “És una obra que teníem en ment de feia molt de temps, per no dir anys, però ara ja ho tenim aquí i abans d’acabar l’estiu serà una realitat”, explica l’alcalde de Paüls, Enric Adell. “Paüls guanya un espai ampli, polivalent, per totes les edats i que estic segur que serà un lloc de referència pels paülsencs i paülsenques”, afegeix.

Està previst licitar les obres a principis d’any i que comencen durant el primer trimestre. L’actuació té un pressupost de 371.394,65 €. Es finançarà amb el suport de la Diputació de Tarragona (126.000 €), la Generalitat de Catalunya (120.000 €) i amb recursos propis de l’Ajuntament (125.000 €)

 

Compromís amb la sostenibilitat i l’agenda 2030

L’equip de govern farà al 2021 un pas decidit cap a l’eficiència energètica, la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic. Compromisos que inclou l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

A més de l’actuació a l’escola, se substituiran totes les bombetes dels edificis municipals per LED. Una actuació que suposarà un gran estalvi energètic i que compta amb un ajut de la Diputació de Tarragona de 13.000 €. També s’instal·larà un punt de recàrrega per vehicles elèctrics, que s’ubicarà al Casal municipal, a l’entrada del municipi.

 

Pla de Xoc Covid-19

Per afrontar la lluita contra la covid-19, Paüls ha rebut més de 23.000 € de la Diputació de Tarragona, dins dels ajuts del Pla de Xoc. “Entre altres actuacions, ha permès al poble l’obertura durant tot l’estiu de la piscina municipal, fer possibles les activitats festives del 12 al 16 d’agost i donar suport a les empreses i comerços de Paüls”, explica Adell.

 

Fibra òptica

En les darreres setmanes, Paüls ha vist millorada la connectivitat i ja hi ha llars amb fibra òptica. Dues empreses del territori han iniciat el desplegament del cablejat de fibra òptica pels carrers del poble. “És un gran pas endavant per Paüls i ens obre moltes portes per millorar el dia a dia de tots els habitants del municipi”, assegura Adell. Gràcies al desplegament de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona, l’any que ve també hi haurà xarxa pública de fibra òptica.

 

Senyalització de rutes de muntanya

L’equip de govern de Per Paüls-AM continua apostant pel turisme de qualitat i sostenible. Darrerament s’han senyalitzat nous itineraris de muntanya. Concretament són 3 rutes des del cementiri/zona d’aparcament del castell als Montsagres, la Punta de l’Aigua i les Coves Roges respectivament. S’ha instal·lat una cartellera amb informació sobre les rutes, el poble i el Parc Natural dels Ports i durant els trajectes hi ha diferents panells i pivots indicatius. L’actuació ha comptat amb el suport del Parc Natural dels Ports i la col·laboració de l’Escola Sant Roc, el Centre Excursionista Trencacims i diverses persones a nivell individual.

Enguany també s’ha arranjat l’accés fins l’àrea recreativa de Sant Roc, amb el suport de la Diputació de Tarragona. A l’àrea recreativa de Sant Roc, s’ha instal·lat una nova de joc. Una actuació que també ha comptat amb el suport del Parc Natural dels Ports. “Fomentem la integració amb la natura, amb un lloc per poder jugar, però també gaudir de la fauna i l’entorn”, afirma l’alcalde. “L’aposta per un turisme de muntanya sostenible i de qualitat és decidida i hi continuarem destinant recursos”, conclou.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies