HomeSense categoriaL'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre no dona per mort el projecte del dipòsit...

L’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre no dona per mort el projecte del dipòsit de residus industrials

ACN Tortosa .- L’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre s’ha mostrat reticent a donar per mort el projecte del dipòsit de residus industrials no perillosos i el centre de valorització, després de l’anunci del Departament de Territori de revisar i adequar la llicència ambiental perquè caduca a l’estiu. L’alcalde Antoni Suárez assegura que la revisió d’ofici no li preocupa i recordar que els drets adquirits per la promotora són vigents fins al 17 de juliol. Suàrez ha assegurat que la llicència d’obres “no està compromesa” i recorda que és l’empresa qui té la última paraula si el projecte està executat abans de la data en què expira l’autorització.
 
L’alcalde s’ha mostrat “sorprès” per la “immediatesa” amb què la CHE ha emès un informe sobre l’autorització ambiental, que es va registrar l’endemà de la darrera reunió d’alcaldes de la Ribera d’Ebre, i recorda que el un tràmit és competència de Territori. Suárez s’ha mostrat tranquil davant la revisió d’ofici de tots els vectors ambientals de la llicència i ha apuntat que qualsevol projecte d’arreu del país que en disposa se sotmet a constant revisió, com preveu el procediment. “No em preocupa”, ha sentenciat.

Antoni Suárez ha remarcat que el projecte del dipòsit s’ha fet amb les tramitacions ambientals i urbanístiques, “netes i immaculades”, com ha corroborat també el conseller Damià Calvet, i ha assenyalat que durant les tramitacions, els anys 2012 i 2013, cap ajuntament de la comarca en va presentar al·legacions.

 
 
Estupefacció amb el president Torra
 
L’alcalde de Riba-roja d’Ebre s’ha mostrat “estupefacte” amb l’oposició del president de la Generalitat, Quim Torra, al dipòsit de Riba-roja, com ha manifestat a preguntes de la CUP aquest dimecres al Parlament. Aquestes paraules del president han provocat que Suárez no assistís a la reunió, a la tarda, dels alcaldes de la Ribera d’Ebre i el Segrià amb el conseller Damià Calvet. “Si la decisió ja està presa no cal que assisteixi a cap reunió”.

Suárez considera que l’entorn rural basat en l’activitat agrícola que ha descrit el president Torra no s’adequa a la realitat del seu municipi. “Ens ha deixat preocupats i aprofito per convidar el president a visitar Riba-roja d’Ebre, que conegui la Ribera d’Ebre nord, la problemàtica que tenim arrel de la desindustrialització de Flix i la que tindrem quan tancarem els reactors d’Ascó, i que conegui la comarca a fons”, ha demanat. “Situar Riba-roja en un entorn rural amb població que viu de l’agricultura, implica desconeixença i mal assessorament”, ha afegit.

 
Límits sobrepassats a la comarca
 
L’alcalde també considera que s’han sobrepassat “molts límits” de la política municipal amb la intrusió i fiscalització que han fet la resta d’alcaldes de la Ribera d’Ebre a un projecte del seu municipi. “Mai he transgredit l’autonomia municipal, no m’atreviria a posar-me a casa dels altres i demanar a un alcalde que no compleixi amb les seves obligacions”, ha defensat. “Se m’ha acusat de ser obscur i amagar informació i sempre hem estat clars i transparents en qualsevol pas que es feia. Han perdut el nord”, ha criticat.

Suárez ha rebutjat que la comarca de la Ribera d’Ebre hagi consensuat un model econòmic de futur. “Dir que el tenim, és fer-se trampes al solitari, però, passades les eleccions municipals, seria hora d’asseure’s per definir el futur que volem per a la comarca”, ha dit. “Em preocupa que es vetin debats i idees”, ha assegurat, perquè Suárez insisteix que el model industrial, o el projecte d’economia circular basat en la gestió de residus que proposen, és compatible amb la resta de models que defensen altres pobles de la comarca i és un dels principals ítems de l’agenda europea. Un dels exemples que ha posat és la normalitat amb què conviu una de les principals empreses exportadores de cireres del país amb l’abocador de Tivissa.

“La realitat a tres municipis de la comarca, no encaixa amb el model de producte agroalimentari i turístic. Aquest sector no tira i tenim un horitzó devastador. Si aspiren a tenir una comarca amb deu mil habitants, un servidor no té res a dir, però no és el que vull perquè crec que tots els sectors poden conviure”, ha defensat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 41 = 46

Últimes notícies