HomeSense categoriaL'Ajuntament de Roquetes rebaixarà l'IBI urbà i rústic el pròxim 2019

L’Ajuntament de Roquetes rebaixarà l’IBI urbà i rústic el pròxim 2019

L’Ajuntament de Roquetes ha acordat rebaixar l’IBI urbà en un 8% i l’urbà en un 11% per aquest pròxim any 2019. L’acord, aprovat en un ple extraordinari amb l’abstenció dels grups de l’oposició, suposarà també, per sisè any consecutiu, la congelació de la resta de taxes i preus públics, així com el manteniment de les bonificacions existents.

Segons la regidora d’Hisenda, Tere Moreso,  “des de l’any 2014 i per sisè any consecutiu no s’incrementa cap impost o taxa, i degut a una major previsió d’ingressos derivada del procediment de regularització cadastral, l’equip de govern ha decidit rebaixar el rebut de l’IBI per a l’any 2019. Es rebaixarà un 8% l’IBI d’Urbana i un 11% l’IBI de Rústica”. i que “després d’una anàlisi exhaustiva dels comptes públics, i sempre garantint l’estabilitat pressupostària, s’ha determinat, que amb aquesta rebaixa proposada l’Ajuntament deixarà d’ingressar 166.851,20 € pel que fa al padró d’urbana i 33.224,67 del padró de rústica, unes quantitats que avui són assumibles per als comptes públics i que deixarà de pagar la ciutadania de Roquetes”.

El govern municipal d’ERC i PDeCAT entén aquesta valoració del cadastre com una amenaça per a la pagesia del territori i, amb aquesta voluntat, assegura també haver rebaixar el 35,45% la taxa de guarderia rural.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + = 14

Últimes notícies