HomeSense categoriaL’Ajuntament de Tortosa amplia les restriccions, decreta el tancament dels parcs infantils...

L’Ajuntament de Tortosa amplia les restriccions, decreta el tancament dels parcs infantils i la suspensió de les fires

La confirmació, dijous al vespre, dels primers sis casos de persones infectades pel COVID-19 a les Terres de l’Ebre, dels quals cinc són membres d’una mateixa família de Tortosa i, la sisena, una cirurgiana d’Ulldecona que treballa a l’hospital Verge de la Cinta, han dut la comissió de seguiment constituïda a l’Ajuntament de Tortosa a aplicar noves mesures de contenció per evitar en la mesura del possible la propagació de la pandèmia a la ciutat. 

Les noves mesures se centren, d’una banda, en l’àmbit mèdic als dos centres de salut de titularitat municipal. En primer lloc, s’han posposat totes les consultes externes i les proves diagnòstiques i les cirurgies programades a la Clínica Terres de l’Ebre. Així mateix, personal quirúrgic de la Clínica ha reforçat el personal de l’hospital Verge de la Cinta, per poder atendre intervencions quirúrgiques d’aquest centre. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha adreçat un missatge de suport a tot el col·lectiu sanitari de Tortosa i del conjunt de les Terres de l’Ebre, així com a la resta de membres dels equips d’emergències i de protecció civil, que actuen per controlar les possibles situacions per contagi per coronavirus. En aquest sentit, Roigé ha manifestat que “estem en coordinació amb el departament de Salut, i que els hospitals Verge de la Cinta i la Clínica Terres de l’Ebre estan en permanent contacte” per respondre a les necessitats que puguen sorgir. 

Pel que fa a l’hospital de la Santa Creu de Jesús, han quedat anul·lades totes les visites dels familiars de les persones ingressades a la residència, i només se’n seguiran permetent en casos concrets, com els dels familiars de persones que reben tractaments pal·liatius.

L’objectiu de tot plegat és minimitzar l’exposició de les persones ingressades, que constitueixen un col·lectiu més vulnerable. 

Altres mesures preses per la comissió de seguiment de l’Ajuntament de Tortosa afecten equipaments i serveis, i suposen el precinte des d’aquest mateix matí de tots els parcs infantils de la ciutat. Atesa la suspensió de les classes als centres educatius, en les primeres hores d’avui s’havia produït la presència de diversos menors en alguns d’aquests equipaments, fet que constituïa un factor de risc. 

A més a més, s’ha decretat l’anul·lació de les fires ambulants del dissabte a Ferreries i del dilluns al Temple; el tancament de l’atenció a la ciutadania a l’oficina de turisme i a l’oficina jove del Carrilet; l’atenció telèfonica a distància per als serveis del del SAI (Servei d’Atenció Integral) i del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones), al 977 445 897, que es mantindrà presencial en casos d’urgència, o l’anul·lació dels permisos per dur a terme activitats a la via pública. 

D’altra banda, també s’apliquen mesures internes a la plantilla laboral i de funcionaris municipals, amb vista a establir torns de treball diferenciats, que aïllen el possible contagi entre els treballadors, fet que podria impedir poder prestar alguns serveis bàsics. De la mateixa manera, es demana que l’atenció a la ciutadania a l’Ajuntament o a serveis com els de l’empresa Aigües de Tortosa es facen de manera telemàtica o, si no són urgents, es posposen per més endavant. 

L’alcaldessa de Tortosa ha reiterat la crida a la “responsabilitat” de tota la ciutadania per col·laborar en les mesures que volen evitar la propagació de la infecció, i per això ha recordat que, si no és estrictament necessari, cal evitar els desplaçaments. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

24 + = 31

Últimes notícies