HomeSocietatL'ajuntament de Tortosa identifica 74 persones per fer un ús inadequat dels...

L’ajuntament de Tortosa identifica 74 persones per fer un ús inadequat dels contenidors

L’Ajuntament de Tortosa ha iniciat, en el decurs dels primers nou mesos de l’any, un total de 74 expedients sancionadors per llençar a terra o abocar les deixalles fora dels contenidors. Es tracta de casos en els quals s’ha pogut identificar a la persona responsable de l’abocament, bé perquè agents del grup de convivència i proximitat de la Policia Local ho han pogut observar en el moment que realitzava la infracció, o bé perquè se n’ha pogut determinar la procedència posteriorment.

Esta xifra suposa un increment molt notable, gairebé el triple, respecte a les dades de tot el 2021, quan es van iniciar 27 expedients sancionadors.

Foto: Cedida

Pel que fa a la tipologia d’acte incívic, una part important correspon a deixar les bosses d’escombraries fora dels contenidors. També, abocaments de residus voluminosos a la via pública, llençament de runa, així com altres infraccions. Els expedients sancionadors poden comportar multes econòmiques que van des dels 100 fins als 375 euros.

L’alcaldessa, Meritxell Roigé, ha fet una crida a la ciutadania per tal que diposite les deixalles allà on correspon ja que “no tolerarem les mostres d’incivisme que embruten la ciutat“, ha dit.

Foto: Cedida

L’Ajuntament de Tortosa, a través de l’empresa de recollida d’escombraries, disposa de diversos serveis que permeten gestionar adequadament la retirada dels residus. D’una banda, posa a l’abast dels establiments comercials la recollida d’embalums de cartró. De l’altra, la ciutadania pot demanar la recollida de deixalles voluminoses, com ara mobles o electrodomèstics de gran format, i concertar-ne la retirada controlada a la porta de l’immoble. Estos serveis es poden sol·licitar, sense cost afegit, al telèfon 607 235 607.

A més a més, també es disposa d’una deixalleria mòbil, que cada mes recorre tots els barris i pobles del municipi, i la deixalleria municipal ubicada al polígon industrial Baix Ebre. Actualment, existeixen 140 illes de contenidors al conjunt del municipi, que compten amb totes les fraccions de recollida selectiva per a facilitar la correcta separació de les deixalles.

Foto: Cedida

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

65 + = 74

Últimes notícies