HomeSense categoriaL'Ajuntament de Tortosa posa les instal·lacions del WIN a disposició de les...

L’Ajuntament de Tortosa posa les instal·lacions del WIN a disposició de les dones afectades per càncer de mama

Des d’aquest dimarts, un grup d’unes set dones que han patit alguna intervenció per al tractament d’un càncer de mama ja utilitzen la piscina del complex esportiu WIN de manera gratuïta. L’Ajuntament de Tortosa i la Lliga Contra el Càncer a les Comarques de l’Ebre han subscrit un conveni de col·laboració mitjançant el qual es facilita que les persones afectades per la malaltia puguen dur a terme activitat esportiva a la piscina municipal com a part de la teràpia de recuperació. 

Aquest dijous, l’alcaldessa Meritxell Roigé, la tinent d’alcalde d’Esports, Cinta Espuny, el president de la Lliga Contra el Càncer a les Comarques de l’Ebre, Paco Vallespí, i la responsable dels grups d’autoajuda de la Lliga, Montse Aixendri, han explicat els detalls que suposa aquest conveni. L’alcaldessa ha emmarcat l’acord recordant que “des del primer moment el complex WIN no només ha treballat per oferir unes instal·lacions esportives de qualitat, sinó també per facilitar que a través de l’esport puguem fer salut”. I en aquest sentit, el president de la Lliga a l’Ebre ha afegit que “fer exercici físic, ja des del primer moment, és molt important per a totes les persones que han seguit un tractament de càncer”. Per això, Paco Vallespí s’ha mostrat molt satisfet per l’acord establit amb l’Ajuntament de Tortosa i ha agraït la “bona voluntat del consistori” per fer-lo possible. 

La responsable dels grups d’autoajuda ha posat com a exemples els casos de dones que han de ser sotmeses a algunes intervencions per al tractament de càncer. Segons explica, després de la intervenció aquestes persones poden patir alguna inflamació o que els quede el braç afectat: “està demostrat que la pràctica esportiva dins l’aigua esdevé una manera de recuperar mobilitat i elasticitat”, ha remarcat Montse Aixendri. 

L’acord amb la Lliga Contra el Càncer a les Comarques de l’Ebre suposa poder utilitzar un dels carrils de la piscina del complex WIN durant una hora del migdia, els dimarts i els dijous. Compten amb el suport d’una fisioterapeuta especialista que els guia en l’activitat. Les persones usuàries han de comptar amb un certificat mèdic, i prèviament són entrevistades per conèixer les condicions físiques i adequar l’activitat a cada cas. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies