HomeSense categoriaL’Ajuntament de Vinebre vol posar en marxa un alberg a l’antic Col·legi...

L’Ajuntament de Vinebre vol posar en marxa un alberg a l’antic Col·legi de les Teresianes

L’impuls del turisme és una de les principals línies de treball de Vinebre, un dels municipis amb menys habitants de la Ribera d’Ebre, que veu en els serveis i l’agricultura la principal via de desenvolupament econòmic per als propers anys. En els últims anys, l’Ajuntament ha habilitat una zona de lleure al voltant de l’embarcador, amb una zona de barbacoes amb vistes incomparables a peu de riu, ha recuperat l’edifici renaixentista de Ca Don Joan i ara vol incrementar l’oferta turística amb la posada en marxa d’un alberg a l’antic Col·legi de les Teresianes, un edifici modernista que destaca a l’horitzó del municipi.

Des de fa anys que l’Ajuntament manté converses amb l’orde de les Teresianes que, precisament va ser fundada per Sant Enric d’Ossó, fill de Vinebre, on també es pot visitar la seua casa natal. En els últims mesos sembla que l’entesa entre l’Ajuntament i l’orde religiós va prenent forma i aviat es podria segellar una cessió de l’espai, que seria per uns 51 anys.
En una entrevista a Ràdio Móra d’Ebre, l’alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim, va destacar que ja s’ha rebut la visita de diversos tècnics de joventut de la Generalitat, que veuen amb bons ulls el nou ús de l’espai. L’alcaldessa destaca que és un edifici arquitectònicament preciós però “que ja fa anys que no té cap ús” i defensa “que no caldria fer inversions molt grans per posar-lo en funcionament”. “Pensem que seria una bona línia de desenvolupament per a Vinebre, per al turisme i també per a la gent que hi puga treballar a temporada”.

L’Ajuntament també preveu posar en marxa en els propers mesos el nou centre de dia de la població. L’edifici ja està construït i compta amb un bon accés i una zona enjardinada. Les intencions de l’Ajuntament seria que el consistori es fes càrrec de la concertació de les places fins que no ho puga assumir la Generalitat. “La política dels ajuntaments és donar servei als nostres vilatans, en els serveis que puguen tenir. Creiem que hi hem d’apostar, tot i que siga una cosa que estiga més enllà de les nostres competències, pensem que hem de fer un esforç per a la gent gran”, destacava
Carim. 

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

17 + = 23

Últimes notícies