HomeSense categoriaL’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, demana un debat públic amb Xavier Pallarès sobre...

L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, demana un debat públic amb Xavier Pallarès sobre les subvencions pels aiguats del 2018

TERRES DE L’EBRE // L’Ajuntament d’Alcanar diu que vol que la ciutadania conega la gestió feta pel departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya en relació amb la convocatòria d’ajuts als consistoris de les Terres de l’Ebre, que va finalitzar el passat 21 de juny, pels aiguats de l’octubre del 2018.  L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, proposa a Xavier Pallarès, delegat de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, que s’assega a fer un debat cara a cara en els mitjans de comunicació audiovisuals de les Terres de l’Ebre després que la Delegació haja difós, com a resposta a les crítiques de Roig, que el passat 18 de juny es va fer una reunió entre Presidència i els ajuntaments en la qual els responsables municipals “no van demanar més accions per part del Govern”. L’Ajuntament d’Alcanar acusa la Generalitat d’haver convocat “només tres dels 40 municipis afectats”, i abunda en la seua posició.

L’alcalde d’Alcanar sosté que el seu consistori, una vegada més, va tornar a demanar a la Generalitat que torne enrere i que rectifique la convocatòria. “Tanmateix, els tècnics de l’administració catalana van reconèixer errors en la gestió de les subvencions feta per part de la Generalitat de Catalunya, ja que no s’havia tingut en compte la realitat del territori a l’hora de redactar les bases. També van posar sobre la taula la possibilitat de no gestionar subvencions d’aquestes característiques en futures ocasions”, assegura l’Ajuntament d’Alcanar en un comunicat.

Pel que fa a un requeriment tècnic per part de Presidència per no haver presentat correctament les seues sol·licituds de subvencions, com ha fet públic la Delegació del Govern, Roig contesta que l’Ajuntament encara no l’ha rebut. Per això denuncia un “ús partidista de les institucions” i lamenta haver conegut les intencions de la Generalitat de Catalunya pels mitjans de comunicació. També es mostra sobtat pel fet que només es parle del requeriment a Alcanar sense incloure els d’altres municipis.

Roig recorda que ja va denunciar fa uns dies que Presidència demanava un informe modificat amb menys incidències, per tant, amb ajuts inferiors als estipulats des d’un principi per l’Estat espanyol. El batle canareu ja havia assegurat que en cap cas modificarien l’informe realitzat pels Serveis Tècnics de l’Ajuntament d’Alcanar i que entregarien el que va validar el govern espanyol amb un import de més de 4.282.926,44 euros.

“El consistori està preparant una cronologia dels fets que farà pública en breu on es posa de manifest que l’Ajuntament d’Alcanar ha demanat en reiterades ocasions que no es redacten les bases d’esquena al territori i es reivindica que la Generalitat de Catalunya respecte a l’import acordat entre el consistori canareu i el subdelegat del Govern espanyol a finals de 2019″, tanca el comunicat”

Notícies relacionades: 

L’alcalde d’Alcanar seguix reclamant respostes al Delegat pels aiguats del 2018 i Pallarès li retreu que no ha fet bé les sol·licituds d’ajuda

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 9 =

Últimes notícies