HomeEconomiaL'alcalde de Tortosa explica el pressupost municipal 2024 en audiència pública, que...

L’alcalde de Tortosa explica el pressupost municipal 2024 en audiència pública, que s’incrementa un 27,53%

Més d’un centenar de persones van assistir ahir a l’audiència pública de l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, de presentació de les ordenances i el pressupost municipal de 2024. Una audiència pública prevista en el reglament de participació ciutadana com un exercici de transparència del govern municipal en la gestió del municipi. L’alcalde va exposar un pressupost equilibrat d’ingressos i despeses, amb un increment respecte al 2022 del 27,53%. Així, el pressupost municipal d’enguany és de 45,5 milions d’euros, amb un capítol d’inversions que puja un total de 4,9 milions d’euros. “El pressupost 2024 s’emmarca en el Pla d’Actuació Municipal 2023/2027 i respon a les necessitats de la ciutat, potenciant l’activitat econòmica, fent de Tortosa una ciutat més amable amb una major atenció a la via pública, així com un municipi més resilient al canvi climàtic“, va explicar Jordan.

El pressupost municipal 2024 fa front a un escenari econòmic que ha canviat radicalment, respecte a l’últim pressupost aprovat per l’exercici 2022, i que implica majors despeses ineludibles. En aquest sentit, l’alcalde va fer referència a les seqüeles de l’època de la Covid, les conseqüències de la guerra d’Ucraïna i les tensions a Orient Mitjà, la qual cosa s’ha traduït en una elevada inflació; un elevat cost de l’energia i un increment molt significatiu de les despeses financeres. També han augmentat les despeses de personal perquè els últims exercicis l’Estat i els agents socials han pactat increments retributius del personal al servei de les administracions públiques.

Presentem un pressupost que respon a les necessitats de la ciutat i que posa les persones al centre de les polítiques municipals, per fer una Tortosa més justa, més social, més amable i més pròspera econòmicament“, va dir l’alcalde. Un pressupost 2024 que s’estructura en sis eixos: una ciutat per a les persones, una ciutat de progrés, una ciutat més amable i amb més atenció a la via pública, una ciutat verda i adaptada al canvi climàtic, una ciutat que aposta per la cultura i el patrimoni i un municipi transformador i descentralitzat.

L’alcalde de Tortosa també va explicar que enguany s’aplicarà una política de contenció i racionalització de la despesa; es modificaran les ordenances fiscals i s’augmentaran les inspeccions per tal d’evitar el frau i garantir que tothom pagui allò que li pertoca.

Pel que fa al capítol d’inversions, Jordan va destacar entre les principals actuacions previstes la construcció de dues llars d’infants, una al barri de Ferreries i l’altra al Temple; amb una partida d’1,4 milions d’euros; 448.000 euros per arranjament de la via pública; 60.000 euros per l’eliminació de barreres arquitectòniques; 60.000 euros per la millora de camins municipals i 100.000 euros per la millora d’enllumenat. Per fer una Tortosa adaptada al canvi climàtic, el pressupost contempla una partida de 440.000 euros per la climatització del mercat municipal; 210.000 euros per la climatització del Museu i 400.000 euros per la instal·lació de plaques fotovoltaiques. En l’àmbit de patrimoni s’actuarà al balneari del Porcar amb una inversió de 370.000 euros i 210.000 euros a un tram de la muralla.

Finalment, s’augmentarà un 13,69% el pressupost de les EMD de Jesús, Bítem i Campredó i els pobles dels Reguers i Vinallop.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 4 = 10

Últimes notícies