HomeMedi Ambient"No rotund" de la patronal de les Terres de l'Ebre a una...

“No rotund” de la patronal de les Terres de l’Ebre a una possible interconnexi贸 de xarxes

L’Associaci贸 d’Empreses de les Comarques de l’Ebre (AECE) ha fet p煤blic el seu “no rotund” a una possible interconnexi贸 de xarxes fer arribar l’aigua de l’Ebre a Barcelona. La patronal es manifesta en contra del projecte perqu猫, considera, “hi ha altres solucions m茅s eficients i sostenibles, que juntament amb una pol铆tica de reequilibri territorial seriosa i de gesti贸 de l’aigua solucionaria el problema actual“. Concretament, consideren que caldria invertir en la millora de la xarxa de distribuci贸, “disminuint el percentatge tan de fuites” existent, suposarien una “millora substancial” en la disponibilitat d’aigua i evitaria l’emerg猫ncia.

Es tracta d’una actuaci贸 que es pot afrontar en un termini d’entre dotze i catorze mesos, sent una mesura duradora que estaria emmarcada dins d’una pol铆tica d’aprofitament de l’aigua, reduir el malbaratament i fer pol铆tiques de reutilitzaci贸 m茅s eficients“, apunta la patronal ebrenca en un comunicat. Hi afegeixen la necessitat d’impulsar equipaments com dessaladores per “garantir el subministrament d’aigua a moltes zones” afectades per l’escassetat.

Els empresaris recorden tamb茅 que la situaci贸 de sequera ha afectat “fins fa pocs dies” les Terres de l’Ebre, la p猫rdua constant d’aportacions sediment脿ries al delta de l’Ebre i que la manca de dotaci贸 suficient per regar els arrossars i camps de c铆trics ha portat a una menor producci贸 i rendiment.

A m茅s de posicionar-se “en defensa del territori i totalment en contra de qualsevol tipus de transvasament”, l’AECE demana tamb茅 un “debat ser猫 i constructiu de pa铆s a tots els actors involucrats“.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

7 + 2 =

脷ltimes not铆cies