HomeEsportsFutbolL'Aldeana perdona i el Tortosa mata a la contra

L’Aldeana perdona i el Tortosa mata a la contra

Primera visita oficial en lliga del CD Tortosa a l’estadi municipal de la Unió davant un UE Aldeana que ha fet la presentació de tot el futbol base i els seus primers equips prèviament a l’inici del partit.

Un duel que ha tingut un inici molt intens per part dels dos conjunts i al primer minut l’ex-jugador tortosí Nacho ha disposat de la primera aproximació en una rematada que es perdia prop del pal esquerre de la porteria defensada per Rojas. A l’acció posterior arribava el primer gol visitant. Falta sobre Guillem a la frontal de l’àrea des d’on Ferran s’ha tret un xut espectacular que ha entrat pel mateix escaire. Tot i així, l’Aldeana reaccionava i buscava estirar línies tot i que els roig-i-blancs estaven ben plantats sobre el terreny de joc. Fruit d’una contra ràpida conduïda per Ferran, li permetia donar-li la passada a l’espai per a Guillem que perd la verticalitat però aconseguia ficar la centrada des del lateral dret de l’àrea al cor de la petita per Ferran, anticipant-se la defensa i el porter Auré que blocava la pilota. Quatre minuts després arribava el gol de l’empat. Badada defensiva dels visitants que no poden refusar el perill en una pilota llarga des de la defensa i primer Marc amb el cap arriba forçat a rebutjar el perill sobre la línia de mitjos, després Duran no arriba a rebutjar amb el peu i Rojas fa una sortida en fals deixant-li la pilota franca a Nacho que marcava a porta buida. El gol de l’empat li feia mal al Tortosa que veia com el conjunt de Ferran Simó perdonava en una increïble ocasió després de l’escapada per l’esquerra de l’atac de Nacho que sobre la sortida de Rojas aconsegueix marxar i dona la passada de la mort sobre el punt de penal per a Gervinho que després de tocar en un defensor s’estavellava al travesser i el rebot li cau a Nacho que rematava fora incomprensiblement quan ho tenia tot a favor per a marcar el segon i donar-li la volta al marcador (29′). El partit després de la pausa per la hidratació entrava en una fase de control per part dels dos equips que trencava Villarroya amb una rematada potent des del lateral de l’àrea que s’estavellava al lateral de la xarxa (40′). Amb aquesta arribada local s’ha arribat al temps de descans.

La represa s’iniciava amb un ensurt per a la porteria de Rojas després d’una indecisió amb Marc que prop va estar de significar el 2-1, però Nacho que se n’aprofitava de l’acció es quedava sense angle per rematar a porta buida. Tot i així, el segon temps ha estat molt travat al mig del camp i no ha estat fins als 72′ quan el Tortosa ha tingut prop l’opció de l’1-2 quan fruit d’una contra ràpida per l’esquerra la pilota li arribava en un canvi d’orientació a De la Torre que des de la frontal remata de primeres i la pilota petava al travesser. Del possible 1-2 es passava al possible 2-1 quan un actiu Moha filtrava una passada per a Nacho a l’interior de l’àrea i completament sol rematava i un defensor tortosí sobre la mateixa línia evitava el gol. Aquí s’iniciava el contracop per banda esquerra que originava l’acció del segon gol tortosí quan Joel Marigot, en possible falta sobre Kilian Bosque, se n’aprofita de l’acció i amb una rematada creuada des de l’interior de la gran feia el segon gol roig-i-blanc. Una acció molt protestada pels locals que els va costar tres targetes grogues en les protestes d’aquesta jugada. Aquest gol trencava un partit. I ho aprofitava el Tortosa per a sentenciar arran d’una passada enrera que es quedava curta i habilitava a Galera que totsol davant Auré el superava per sota les cames convertint el 1-3 sentenciant així un duel que li costava la primera derrota de la temporada als aldeans i trencava la dinàmica de dos empats consecutius per al Tortosa, que segueix invicte aquesta temporada.

Ferran Simó ens comentava després del partit que “després dels cinc primers minuts que han estat caòtics per a nosaltres, el meu equip s’ha posat dins al partit i hem competit molt bé. Crec que el resultat ha estat molt injust perquè crec que hem tingut moltes fases de control del partit, hem estat molt ben ficats, hem apretat dalt i crec que hem tingut ocasions molt clares tant a la primera part com a la segona per a sentenciar el partit i haver-nos ficat” sentenciava el tècnic aldeà que es mostrava molt satisfet i “orgullós del meu equip i crec que hem fet el partit més complert del que portem fins ara i llàstima del resultat que no ens ha acompanyat, però la línia es la correcta i ha fet el que li tocava fent patir a un Tortosa que avui s’ha endut un premi massa gran per l’esforç que ha fet avui l’Aldeana“.

Guillermo Camarero, tècnic roig-i-blanc, valorava la victòria del seu equip “crec que el partit d’anada i tornada en que s’ha convertit el partit a partir del minut 20 ens ha afavorit per la qualitat que tenim a dalt i hem pogut aprofitar les ocasions a diferiència del que havien estat els compromisos anteriors. Ens sentim molt orgullosos i contents perquè és un camp compliadíssim, dels més complicats de la categoria, i hem sigut forts i hem tingut més encert que el rival i hem sumat tres punts que són vitals per a seguir prop de les places capdavanteres” ens comentava el tècnic tortosí.

El Tortosa rebrà diumenge vinent al Perelló a l’estadi municipal Josep Otero a partir de les 17 hores de la tarde, mentre l’Aldeana es desplaça a Camarles en un derbi apassionant que es jugarà diumenge a partir de les 17 hores i on els camarlencs en clara línia ascendent, després de dos victòries consecutives, voldran mirar d’aprofitar la inèrcia positiva davant un dels conjunts revelació en aquest inici de temporada.