HomeSocietatL’AMAC i el CSN acorden millorar la formació al voltant de la...

L’AMAC i el CSN acorden millorar la formació al voltant de la seguretat nuclear

El Consell de Seguretat Nuclear (CNS) i l’Associació de Municipis d’Àrees de Centrals Nuclears i Emmagatzematge de Residus Radioactius (AMAC) han firmat un conveni per a reforçar la comunicació amb les poblacions situades al voltant de les centrals nuclears. L’acord establix realitzar jornades de formació als centres educatius i activitats informatives, de participació i divulgació per a millorar la qualitat i la transparència sobre la seguretat nuclear als municipis de l’entorn d’estes instal·lacions. El conveni tindrà una vigència de dos anys i disposa d’un pressupost de 70.000 euros, dels quals el CNS n’aportarà 63.080.

La millora de la formació en seguretat al voltant de la seguretat nuclear és una de les reivindicacions constants als municipis de l’àrea d’Ascó. Actualment, no es fa cap simulacre amb població civil de forma periòdica i els Ajuntaments ja han advertit, en múltiples ocasions, que la falta de cobertura mòbil en alguns indrets impossibilitaria donar un senyal d’alarma ràpid i eficient.

Una altra de les reivindicacions és la millora de la línia ferroviària R-15, que hauria d’actuar com una via d’evacuació en cas que es produís un accident nuclear a Ascó. També cal destacar que algunes vies d’evacuació, com el vial que unix Riba-roja d’Ebre amb Almatret encara seguix sent un camí forestal i no s’ha asfaltat. 10

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

10 + = 18

Últimes notícies