L’Ampolla celebrarà aquest diumenge, 22 de setembre, la XXIII Festa de la Sega, que tindrà lloc de les 11 del matí a les 13:30 hores, al port pesquer de l’Ampolla. Com cada any, el port es convertirà en un autèntic sequer, on es mostrarà als visitants el procés tradicional de transformació de l’arròs, des de la sega fins a l’ensacat.
La festa estarà acompanyada per la música tradicional del Delta, amb Guardet Lo Cantador i la Rondalla Suc d’Anguila.
Durant tot el matí, els assistents podran degustar diversos tipus d’arròs, com la paella, la baldana d’arròs i l’arròs negre, entre altres delícies. També es podran tastar postres i productes dolços fets amb arròs. El tiquet de degustació es podrà adquirir al mateix recinte per 3 euros i inclourà un tipus d’arròs. A més, hi haurà servei de barra.
Aquesta celebració s’emmarca dins les XXV Jornades Gastronòmiques de l’Arròs de l’Ampolla, que reafirma l’Ampolla com un dels referents gastronòmics del Delta. Les jornades es duran a terme del 21 de setembre al 13 d’octubre, i els preus dels menús oscil·len entre els 39 i els 45 euros. Els menús inclouen una àmplia varietat de plats elaborats amb arròs, marisc i productes típics de la zona, tot maridat amb vins de la DO Terra Alta.
Els restaurants participants són:
- Bama Restaurant Beach-Club
- Botavara
- Can Piñana
- Casa Llambrich – Juani
- El Nàutic Restaurant
- La Barraca
- La Roca Plana
- Lo Goleró
- Lo Típic
- Rodamar
- Hotel Sol[Consulteu les propostes de menú dels restaurants participants en les XXV Jornades Gastronòmiques de l’Arròs de l’Ampolla] (https://ampollaturisme.com/wp-content/uploads/2024/08/SEGA-ARROS-LAMPOLLA-2024.pdf).