HomeEnergiaL'Ampolla, pioner al territori en proveir d’energia les dependències municipals a través...

L’Ampolla, pioner al territori en proveir d’energia les dependències municipals a través de l’autoconsum col·lectiu

L’Ajuntament de l’Ampolla té en funcionament una instal·lació fotovoltaica al sostre de l’edifici del consistori a través de la qual proveeix d’energia diferents dependències municipals gràcies a l’autoconsum col·lectiu. La posada en marxa de la distribució de l’electricitat que produeixen aquestes plaques solars va tenir lloc al mes de juny.

Davant la necessitat de repensar la relació que tenim al territori amb l’energia i avançar cap a un model diferent basat en energia renovable i en generació distribuïda vam decidir iniciar aquest projecte”, explica Meritxell Faiges, regidora de Sostenibilitat de l’Ajuntament de l’Ampolla.

Aquesta instal·lació, a part d’abastir d’energia les instal·lacions que hi ha al mateix edifici de l’Ajuntament, comparteix l’energia generada via la xarxa elèctrica existent amb quatre dependències municipals més: la Biblioteca Municipal, l’Escola Mediterrani, l’edifici polivalent i la Llar d’Infants Marinada.

La instal·lació fotovoltaica té una potència total de plaques de 40 kWp i permet disminuir prop d’un 40% la despesa energètica de la factura de la llum de les dependències municipals associades.

L’autoconsum col·lectiu, el qual està regulat des de 2019, permet posar plaques fotovoltaiques al sostre que té més superfície i compartir l’energia generada amb altres centres consumidors en un radi de 2.000 metres en terreny urbà.

El projecte ha buscat des del primer moment aprofitar l’energia verda i promoure la sostenibilitat des de l’administració. Tot i això, fins que el promotor ha estat autoritzat a bolcar l’energia a la xarxa, l’Ajuntament s’ha topat amb traves per part de la distribuïdora que han fet el procés feixuc. Ara bé, gràcies a la constància dels serveis tècnics municipals finalment l’Ajuntament de l’Ampolla ha posat en funcionament el projecte”, afegeix Faiges.

La regidora ampollera ha exposat que s’han pogut aprofitar els mesos d’estiu “que és durant el període de l’any que es genera més energia a través del sol i, al mateix temps, ens hem convertit en un dels primers ajuntaments de les Terres de l’Ebre que utilitza una instal·lació d’aquestes característiques”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

56 + = 57

Últimes notícies