HomeCulturaL’ampostí Sergi Costes serà el nou director de La Lira Ampostina

L’ampostí Sergi Costes serà el nou director de La Lira Ampostina

CULTURA // La Lira Ampostina ha anunciat que Sergi Costes serà el seu nou director. L’agrupació musical obri un nou cicle després de 39 anys sota la direcció mestre-directori Octavi Ruiz, i la substitució d’Agustí Roé, que es farà càrrec fins a l’estiu, quan prendrà possessió Costes.

La Lira posa al capdavant de l’Escola i Centre Professional de Música, i de la banda, al professor de clarinet del Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i llicenciat en Direcció d’orquestra per la Royal Schools of Music de Londres, Sergi Costes.

Costes va començar els estudis musicals a la Societat Musical La Lira Ampostina amb els professors Octavi Ruiz i Pepita Giné. Anys més tard va formar part de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i va col·laborar amb la European Symphony Orchestra, l’Orquestra de Cambra de Vila-Seca i la Banda Municipal de Barcelona.

Quan a la seua formació com a director, ha realitzat estudis de direcció amb els professors com Luis Sanjaime, Ferrer Ferran, i ha perfeccionat els seus estudis a la Royal Northern College of Music de Manchester.

Ha estat director convidat de la banda de l’Agrupació Musical Senienca i de la Banda Simfònica de la Federació Catalana de Societats Musicals, havent dirigit al festival Eurotreff ’09 celebrat a la localitat de Muggensturm. També ha dirigit l’Orquestra Simfònica de Huelva, l’Orquestra Simfònica de la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera, l’Orquestra de Cambra del Royal Northern College of Music de Manchester, la Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona, l’Àgora Brass Ensemble, la Banda Simfònica de les Terres de l’Ebre i la VentSax Ensemble

Durant vuit anys va ser director titular de la banda de música “La Lira de Roquetes” i posteriorment director de la banda de música “Santa Cecília” de Sant Mateu, al Baix Maestrat.

Actualment és professor de clarinet al Conservatori Professional de Música de Tarragona i de Tortosa, on també és el director de la banda de grau professional.

 

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 6 =

Últimes notícies