HomeSocietatL'antiga fàbrica de la INDO, a Tortosa, disposarà d'una nova sala multiús...

L’antiga fàbrica de la INDO, a Tortosa, disposarà d’una nova sala multiús amb capacitat per a més de 200 persones

D’antiga fàbrica industrial, a espai cultural de referència de Tortosa. L’edifici que durant dècades va acollir la factoria d’ulleres de la INDO (també coneguda com a SAMO) segueix reconvertint-se en un equipament d’ús social per al conjunt de la ciutadania. Després que, al desembre del 2018, l’Ajuntament n’adquirís la propietat, s’han anat duent diferents actuacions per a condicionar-ne els espais i fer que l’immoble esdevinga un punt d’activitat a Ferreries, obert a tota la ciutat.

Això ha permès que s’haja habilitat un hotel d’entitats culturals a la part posterior de l’edifici, on a hores d’ara ja hi tenen la seua seu el grup Lo Golafre, els Castellers de Tortosa, l’associació 4 més 1-Gaiters de l’Aguilot, i on ja compten amb una sala els Diables Lucifers. Estos treballs d’arranjament s’han dut a terme amb recursos propis, amb diverses actuacions a càrrec de la brigada municipal, que també han habilitat espais comuns. A més, pròximament també s’hi incorporaran serveis de caire social, adreçat a les famílies de la ciutat.

De la mateixa manera, també s’està actuant a la part frontal de l’edifici: ja s’ha repintat la façana principal i al principi de gener començaran els treballs per a la substitució de la coberta i també per a l’adequació de l’espai d’accés. Això suposarà la generació d’un vestíbul distribuïdor de grans dimensions al voltant del qual s’aniran generant nous equipaments aprofitant els espais de l’antiga fàbrica. Esta mateixa actuació també permetrà crear una sala multiús, amb capacitat per a més de 200 persones, que podrà acollir tota mena d’actes, des d’exposicions fins a presentacions de llibres, passant per conferències o taules redones. Les actuacions que començaran de manera imminent tindran un pressupost d’uns 400.000 euros.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha mostrat avui l’espai abans d’iniciar la rehabilitació d’esta nova sala polivalent. Ho ha fet, acompanyada del regidor de Serveis, Domingo Tomàs, del regidor del barri de Ferreries, Ximo Martorell, i del president de l’associació de veïns de Ferreries-Sant Vicent, Joan Carles Bonfill. Amb tot, l’alcaldessa ha remarcat que “l’objectiu és que l’edifici done servei no només al barri, sinó a tota la ciutat, amb bona accessibilitat i amb aparcaments a tocar, i d’esta manera poder donar resposta a les demandes que tenim per part de les entitats culturals de la nostra ciutat”.

Per tal de reforçar el caràcter cultural del nou equipament, Meritxell Roigé ha anunciat que l’edifici passarà a anomenar-se Espai Joan Moreira, en record a l’il·lustre folklorista tortosí: “D’esta manera podrem afegir una peça més per a perpetuar la memòria de Joan Moreira per tal de facilitar que les generacions més jóvens sàpiguen qui va ser, i també ens permetrà mostrar el caràcter cultural que ja comença a tindre este espai”, ha explicat l’alcaldessa.

La previsió és que la nova sala multiús puga començar a acollir activitats durant el segon trimestre del 2023.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 18 = 20

Últimes notícies