HomeOcupacióL'atur al desembre a Tortosa baixa un 8,2% respecte a fa un...

L’atur al desembre a Tortosa baixa un 8,2% respecte a fa un any i marca la xifra més baixa des del setembre del 2008

La situació laboral a Tortosa acumula molts mesos de valors positius: tant les dades de persones registrades al servei d’atur com el nombre d’afiliacions a la Seguretat Social mostren el creixement que dibuixa l’economia local de manera sostinguda des de fa gairebé dos anys, quan l’ascens que ja s’havia iniciat va tindre un parèntesi per les conseqüències de la pandèmia de covid-19.

Pel que fa al nombre d’aturats, les últimes dades publicades, corresponents al desembre, marquen la xifra més baixa d’aturats a Tortosa des del setembre del 2008. Al desembre del 2022, el nombre d’aturats a Tortosa representa un 8,2% més baix que al desembre del 2021, i si es compara amb el desembre del 2020, la disminució s’enfila fins al 25,8%

A més a més, el comportament s’ha mantingut constant durant els últims vint mesos, quan l’atur interanual ha seguit marcant una línia descendent en comparació amb el mateix mes de l’any anterior. Actualment, hi ha 152 persones menys a l’atur que fa un any, i 594 persones menys que dos anys enrera.

Tot plegat, quan la població de Tortosa ha crescut durant els últims quatre anys i és 518 persones més elevada que al 2019.

L’altre indicador que permet analitzar la situació laboral és el nombre de persones afiliades a la Seguretat Social. Les dades també mostren valors molt positius: l’última dada coneguda, corresponent al novembre del 2022, és la més elevada de tot el període de dades conegut, des del gener del 2003. Això fa que el nombre de persones que treballen actualment siga el més alt de les últimes dos dècades.

La pujada d’afiliacions a la Seguretat Social va marcar el punt d’inflexió al setembre del 2020 i des d’aleshores ha seguit una tendència interanual a l’alça. Això ha fet que tots els mesos del 2022 hagen marcat enguany el rècord, comparant-los amb els mateixos mesos dels últims vint anys.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, s’ha mostrat molt satisfeta d’estes dades positives: “des del govern municipal hem posat molt l’accent a afavorir la creació de llocs de treball, a atraure activitats que generen oportunitats per a la ciutadania de Tortosa i a incentivar l’activitat comercial i de serveis a la ciutat“, ha apuntat.

En este sentit, ha recordat que durant els últims anys s’ha fet possible l’arribada de grans empreses, com Florette, ja plenament operativa i que en un any ha ampliat la planta i ha duplicat la producció i la plantilla. També s’ha aconseguit l’arribada de la multinacional Kronospan, que ultima la construcció per a entrar en funcionament. De la mateixa manera, Roigé també ha recordat diverses activitats comercials, com Burger King, actualment en construcció al pla parcial Portal de Ciutat Nord, Parfois, al centre de la ciutat, així com altres establiments que han començat l’activitat durant els últims anys a l’àmbit comercial de Tortosa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

44 + = 50

Últimes notícies