HomeSense categoriaL'Ebre fa ressonar Pete Seeger en el dia del centenari del seu...

L’Ebre fa ressonar Pete Seeger en el dia del centenari del seu naixement

ACN Benifallet .- Una trentena de músics i activistes seguidors de Pete Segger han celebrat, aquest divendres, des de Benifallet, al Baix Ebre, el centenari del naixement del cantautor nord-americà. Seeger va lluitar pels drets civils de la gent negra i va ser un referent antibel·licista i defensor del medi ambient. Amb un concert a bord del llagut de Benifallet, s’ha evocat el Clearwater, el vaixell que va construir Seeger per salvar el riu Hudson de Nova York de la contaminació. Artur Gaya, cantautor dels Quicos, ha destacat que l’homenatge és un cant a seguir creient “que es poden canviar les coses, amb música”. Sobre el vaixell s’han escoltat les versions en català del pare del folk, com ‘Guantanamera’, ‘Junts vencerem’, o ‘Si tingués un martell’, entre d’altres.

Durant més d’una hora, el riu Ebre s’ha impregnat de les cançons reivindicatives del pare del folk activista, Pete Seeger. Just el dia en què compliria cent anys, capitanejats per Arturo Gaya, cantautor de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, una trentena de música i activistes “seegerians” han evocat “l’immens poder transformador de la cançó” amb què el cantautor va lluitar pels drets socials, el medi ambient i contra les guerres, a final del segle XX. 

En un viatge musical on han repassat les versions en català dels èxits de Seegger, han fet un paral·lelisme entre la lluita del cantautor per la descontaminació del riu Hudson i els perills que pateix el riu Ebre. El Llagut de Benifallet ha emulat el ‘Clearwater’, el vaixell que va construir Seeger i que encara és, a dia d’avui, una escola de cultura i ecologia. “Ens hem reunit músics, companys del Cesco Boix –que va difondre les cançons a la comunitat escolar-, el Jordi Llompart que va impulsar el concert en la clandestinitat de Seeger a Barcelona l’any 71, per evocar la seva tasca, perquè que va ser un precursor de la cançó com a eina de millora de la societat”, ha explicat Gaya. “Volem fer un clam al món dient que creiem que les coses encara es podem canviar, i amb música, a més”, ha afegit. 

L’associació Amics de Pete Seeger ha fet un exposició itinerant, concerts per tot el país, “per difondre esta figura que per damunt de tot és un símbol que en la cançó es pot millorar el món”. Aquest divendres a la tarda, alumnes de la ZER Riu i Serra, de Benifallet, Aldover i Paüls, cantaran amb els amics i admiradors de Seeger, a la vora del riu. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 2 = 7

Últimes notícies