HomeEconomiaL’Ebre rebrà 9 M€ dels Next Generation per a estendre la via...

L’Ebre rebrà 9 M€ dels Next Generation per a estendre la via verda al Delta i promoure el turisme sostenible

Els fons europeus Next Generation aportaran 9 milions d’euros a les Terres de l’Ebre per a finançar tres projectes emmarcats en els Plans de sostenibilitat turística en destinacions, que suposaran la prolongació de la Via Verda del Parc Natural del Delta de l’Ebre, la creació de Ròtula Delta, a la Ràpita, i d’un centre de serveis i un vaixell elèctric a Amposta.

Estes inversions, que hauran d’estar executades en el termini de tres anys, aspiren a servir de palanca territorial per a trencar la marcada estacionalitat del sector i millorar els registres de pernoctacions turístiques. Esta setmana, la directora general de Turisme, Marta Domènech, acompanyada de la vicepresidenta de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé, i pels alcaldes d’Amposta, Adam Tomàs, i de la Ràpita, Josep Caparrós, han presentat estes inversions turístiques, que es calcula que mouran uns altres 15,5 M€ addicionals d’inversió induïda al territori (un 72 % més sobre la inversió inicial).

“Són uns projectes potents, ben treballats, que connecten amb el territori i els seus trets identitaris, cohesionen el delta de l’Ebre, i ajuden a millorar l’experiència turística del visitant”, diu Domènech.

L’ampliació de la via verda fins al Delta, impulsada per la Diputació, rebrà més de la meitat de les inversions previstes al territori en la convocatòria de 2021 dels plans -5 M€-. Es construiran tres nous trams entre Tortosa i la Ràpita, de 23 km de llargada i una amplada de 3 metres; on es desenvoluparan projectes de mobilitat urbana, s’instal·larà fibra òptica, senyalització intel·ligent i es garantirà la seguretat i l’accessibilitat.

Quant al projecte d’Amposta, es tracta d’un circuit turístic per a afavorir la façana fluvial, amb una inversió de 2 M€, en què es preveu la rehabilitació de les cases del Castell, que acolliran un centre de serveis cicloturístics i un restaurant -així com les dependències administratives de l’oficina de turisme-, s’integrarà la via verda per l’interior del nucli urbà i es posarà en marxà una ruta fluvial amb vaixell elèctric -amb una capacitat de 120 passatgers- fins a la torre de la Carrova, així com punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

El projecte de la Ràpita, també amb 2 M€, preveu convertir la zona nord-est del municipi, on hi ha el port esportiu i pesquer, el barri del Xicago, i el Museu, en el punt neuràlgic al Delta de la via verda. També es restaurarà el canal Carles III, s’instal·larà un Smart Destination Center i es connectarà la part urbana amb la rural.

D’altra banda, Domènech ha detallat que s’ha posat en marxa un projecte de mobilitat sostenible a Deltebre, amb 2,8 M€ finançats per la Generalitat, l’ens local i el Ministeri de Turisme, que unificarà els itineraris de baixa densitat de les carreteres rurals amb el nucli urbà i implementarà un hub de mobilitat amb la recuperació de l’antiga estació ferroviària.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

40 + = 43

Últimes notícies