HomeUrbanismeDeltebre rehabilitarà l’antiga Cambra Arrossera amb 1,8 milions dels fons Next Generation

Deltebre rehabilitarà l’antiga Cambra Arrossera amb 1,8 milions dels fons Next Generation

L’Ajuntament de Deltebre rehabilitarà l’edifici de l’antiga Cambra Arrossera de la Cava i el reconvertirà en un nou espai de cohesió i emprenedoria per al jovent del municipi, i també per al foment de la igualtat i de la projecció de la cultura. Esta inversió es realitzarà amb un subvenció de més d’1.800.000 euros dels fons Next Generation que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha atorgat a l’Ajuntament de Deltebre en el marc de la línia d’impuls a la rehabilitació d’edificis públics.

La inversió permetrà també millorar un dels edificis històrics del municipi, que va quedar en desús quan arrossaires del Delta de l’Ebre va traslladar-se a les noves instal·lacions, ubicades a la carretera de Camarles, L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha insistit, per tant, que “este projecte dignificarà una de les entrades principals de la població i, al mateix temps, realçarà el patrimoni històric de Deltebre”.

Un cop s’ha comunicat per part del Ministeri que Deltebre rebrà esta subvenció dels Next Generation, l’Ajuntament iniciarà ara el procés de redacció del projecte executiu per tal que es puga aprovar en els propers mesos i licitar-ne les obres. L’objectiu principal, com ha remarcat l’alcalde, és que “l’Arrossera es projecte com un espai que aglutine les necessitats del jovent del municipi, siga en qüestions de formació, d’emprenedoria o d’oci, però també que desperte l’essència cultural, el motor associatiu i que fomente accions que impulsen la igualtat”.

Cal recordar que ara fa uns anys es va arranjar ja part de l’espai de l’antiga Cambra Arrossera que ha estat reconvertit en l’espai de Creació l’Obrador, un projecte de creació artística liderat per Roberto Olivan.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, també ha volgut remarcar que la subvenció ha estat possible “pel treball constant i silenciós que realitzem des del Govern municipal per a transformar el nostre municipi”. La rehabilitació de l’antiga Cambra Arrossera completarà la transformació de l’entrada del municipi per l’avinguda Goles de l’Ebre, que es va iniciar amb l’enderroc de l’edifici de l’antiga Mobles Delta i l’adequació de la plaça de les Dones.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

75 + = 80

Últimes notícies