HomeCulturaL’EbreLumen aposta per la formació en videomapping al territori

L’EbreLumen aposta per la formació en videomapping al territori

La quarta edició de l’EbreLumen, sota el lema “Aigua, font de vida”, fa una gran aposta per la formació en la disciplina del videomapping a les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona. Amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Cultura de la Diputació de Tarragona inicia aquest mes de juny dues formacions adreçades a un perfil amb formació en el món de les arts de qualsevol disciplina que vulgui aplicar el videomapping.

Les dues formacions comencen aquest mes de juny i tindran lloc a l’Escola d’Art i Cultura de Tortosa. Per una banda, aquelles persones que vulguin fer creacions de videomapping i participar en l’EbreLumen, poden fer el curs anomenat “Creació de continguts de videomapping”. Els participants realitzaran uns continguts que seran visualitzats en l’edició de l’EbreLumen Cobert que està previst dur-lo a terme al novembre d’enguany. Aquesta formació es farà els dies 7, 14 i 21 de juny de 16 a 20 hores.

Per altra banda, la formació “Videomapping aplicar a les arts” va dirigit a aquells artistes que vulguin treballar la seua disciplina artística incorporant el videomapping. A més, tindran l’oportunitat de poder aplicar el videomapping de forma real al final de les sessions programades. Aquest curs es farà els dies 25 i 27 de juny i 2 i 4 de juliol, també de 16 a 20 hores. Per a més informació i dur a terme les inscripcions, podeu consultar la web de l’Escola d’Art i Cultura.

Foto: Cedida

A banda d’això, aquest 2024 l’EbreLumen farà la segona edició de l’EbreLumen Talent que realitzarà dues sessions de contingut al voltant del món del videomapping en sis escoles d’arts i centres de formació professional del món audiovisual del territori. Les escoles que participaran en aquesta segona edició seran Móra la Nova, Amposta, Tortosa, Reus, Tarragona i Alcanar. L’objectiu és que els alumnes d’aquests centres de la demarcació de Tarragona coneguin i tinguin la seua primera experiència en el món del videomapping i aprenguin com adaptar-la a les disciplines artístiques que cursen actualment.

Finalment, el festival ha iniciat també enguany el Concurs nou talent de videomapping, el qual vol ser la plataforma de visualització i promoció de creatius de videomapping a Catalunya. L’EbreLumen ja ha seleccionat a cinc artistes emergents que han participat en l’edició 2024 mostrant els seus continguts al voltant del lema “Aigua, font de vida”. Cada any es tria un lema diferent perquè sigui inspirador i ajudi a incorporar noves persones participants en les pròximes edicions del concurs.

L’EbreLumen 2024, del 3 de maig al 7 de juny

Foto: Cedida

El festival és dur a terme en deu municipis de la comarca i està organitzat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, juntament amb els ajuntaments dels pobles que l’acullen, i amb el suport del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) i l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE). Va començar el 3 de maig a Flix i acabarà el 7 de juny a Ginestar i enguany es reforça dins la marca Festivals Terres de l’Ebre per arribar a més públic territorial i nacional.

L’EbreLumen és l’únic festival a Catalunya que fa projeccions de molt gran format en elements de la natura i aconsegueix entrellaçar l’art, la tecnologia i la natura amb el concepte de cultura digital, a més que potencia actius turístics de la comarca lligant-los amb la cultura de qualitat i la innovació. El festival és gratuït i hi pot assistir tothom, de qualsevol edat. Per a més informació, es pot consultar la web ebrelumen.riberaebre.org.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies