HomeSocietatBalfegó inicia la campanya de pesca de tonyina roja el 26 de...

Balfegó inicia la campanya de pesca de tonyina roja el 26 de maig

La flota comandada per Balfegó iniciarà el proper 26 de maig la campanya anual de pesca de tonyina roja (Thunnus Thynnus). L’empresa disposarà d’una mica més d’un mes (del 26 de maig a l’1 de juliol) per capturar la quota assignada als diferents vaixells espanyols, francesos i italians que proveeixen Balfegó, que aquest any es xifra en 3.087 tones de l’espècie. En concret, Balfegó comptarà amb 10 vaixells europeus proveïdors de tonyina roja, inclosos La Frau II i Tio Gel Segon, propietat de l’empresa amb seu a l’Ametlla de Mar, a més de 23 embarcacions auxiliars.

Aquesta campanya serà la primera en què Balfegó treballarà sota el segell de sostenibilitat B Corp , en haver-se convertit el mes de març passat a la primera empresa del sector pesquer espanyol a aconseguir-ho. Precisament, una de les moltes accions o mesures adoptades per obtenir aquesta certificació ha estat el “protocol Balfegó”, únic ara mateix a la pesqueria de setge i pioner en benestar animal, seguretat i digitalització.

Aquest protocol facilita les maniobres i incrementa les ràtios de qualitat del producte, a més de proporcionar més seguretat als mariners durant les tasques de pesca. Així, contempla un màxim de tres captures i transferències per dia, la transferència immediata de la captura a la piscina de transport, i no capturar bancs grans (amb massa exemplars). Tot això es tradueix, a més, en un augment palpable de l’ecoeficiència de la flota i una reducció del seu impacte mediambiental, assegurant, a més, el benestar dels animals.

Les iniciatives de Balfegó Grup han servit d’exemple en la inclusió de pràctiques per millorar la pesqueria de tonyina roja i mesures de control, com ara la presència d’observadors independents a bord –en aquesta campanya els acompanyaran nou membres de la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica (ICCAT)–. Així mateix, les tasques de pesca i el traspàs de les tonyines capturades entre piscines estaran vigilades per càmeres estereoscòpiques que permetran determinar amb exactitud el pes mitjà de les captures.

La companyia, que generarà al voltant de 300 llocs de treball directes durant aquesta campanya, confia que la climatologia sigui favorable i els permeti treballar amb normalitat i sense necessitat de romandre fondejats cap jornada. Cal recordar que en la campanya del 2023 van ser suficients cinc dies de pesca efectiva al Mediterrani Occidental perquè la flota comandada per Balfegó capturés la seva quota assignada, un total de 2.830 tones, provinents dels acords comercials pactats.

Balfegó espera que per a la fi de la campanya d’aquest any s’hagi resolt el conflicte dels inspectors de Pesca Marítima de l’Estat, 167 treballadors en total, que fa més d’un any que reivindica millores en la seva seguretat, retribució i el reconeixement que fan una feina que requereix 24 hores de disponibilitat. Per a Balfegó, la manca de disponibilitat d’inspectors de pesca marítima pot endarrerir i fins i tot bloquejar diferents maniobres annexes a la pesca, com l’entrada de les tonyines a les instal·lacions aqüícoles de la companyia, que requereixen la seva supervisió i control, cosa que podria implicar una restricció o impediment a l’operativitat de l’empresa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies