HomeSocietatL’ecoturisme i la salut seran protagonistes a la Ràpita en la Festa...

L’ecoturisme i la salut seran protagonistes a la Ràpita en la Festa de l’Ecoturisme del delta de l’Ebre

La Festa de l’Ecoturisme del delta de l’Ebre torna, del 28 al 30 d’octubre per a celebrar la quarta edició a la Ràpita. Un any més, esta cita situa el delta de l’Ebre com a punt de trobada de referència de l’ecoturisme.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, exposa que “la festa de l’ecoturisme del delta de l’Ebre posa en relleu els potencials i les característiques del territori pel que fa al model de turisme saludable, sostenible i l’ecoturisme”.

Sota el lema “Salut i Ecoturisme”, enguany se centrarà l’atenció a explorar la relació entre estos dos camps a través d’un programa d’activitats ben diverses i amb la participació de professionals i ponents de primera, com ara Fernando Valladares, doctor en Biologia i investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), que n’oferirà el discurs inaugural.

La presidenta de l’Associació d’Empreses d’Ecoturisme del delta de l’Ebre, Anna Borràs, afegix que “la Festa de l’Ecoturisme és una manera de vincular el nom de sostenibilitat directament al delta de l’Ebre”.

Àmplia varietat d’activitats gratuïtes Des d’una demostració de pole dance fins a taules rodones, passant per un repertori d’activitats ecoturístiques, com una sortida en barca per a l’observació d’aus marines, una sortida amb bicicletes aquàtiques o una classe d’iniciació al ioga, la programació de la IV Festa de l’Ecoturisme del delta de l’Ebre no dixarà indiferent ningú.

Un any més, els sabors locals tindran una presència significativa gràcies al tast gastronòmic i maridatge de la inauguració i al Mercat de Sabors. I com a novetat, cal destacar que, a banda de poder menjar, beure i comprar productes agroecològics locals, també es podrà gaudir de música en directe de la mà de dos grups del territori: Marc Filippi & Carles Reverté i Soul Kitchen.

Com a espais de debat, es podrà gaudir de dos taules rodones que giraran al voltant de la gastronomia i de les experiències ecoturístiques per tal d’explorar com una societat afectada pel “trastorn per dèficit de natura” pot millorar el seu benestar integral a través d’una alimentació conscient i del contacte amb la natura.

La cloenda de la festa es traslladarà a tot el delta de l’Ebre amb la bicicletada popular i simultània des de la Ràpita, Amposta, Camarles, Deltebre, Els Muntells, l’Aldea, l’Ampolla i Sant Jaume d’Enveja. D’altra banda, durant dissabte i diumenge, es podrà visitar gratuïtament diferents museus, equipaments i centres d’interpretació del Delta gràcies a les jornades de portes obertes. A més, i com a novetat, MónNatura oferirà visites gratuïtes a partir d’un codi promocional que es pot trobar al web deltadelebreecoturisme.com, espai on també es pot consultar tota la programació de la festa.

Trobada de referència a Catalunya La Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre és una iniciativa de l’Associació d’Empreses d’Ecoturisme del Delta de l’Ebre (AEEDE) amb l’objectiu de promoure el territori de manera responsable, fomentar l’ecoturisme per a la descoberta i gaudi dels espais naturals, preservar el medi ambient i millorar el benestar de la ciutadania deltaica. D’esta manera, la trobada aconseguix ser alhora un referent a
Catalunya per a les persones que trien la sostenibilitat i l’ecoturisme a l’hora de planificar les seues vacances, i un punt de reunió i debat per a les administracions, sector privat i organitzacions.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

53 + = 63

Últimes notícies