HomeEconomiaLes benzineres podran demanar una bestreta per les bonificacions

Les benzineres podran demanar una bestreta per les bonificacions

Les benzineres podran començar a demanar les bestretes per la bonificació de vint cèntims per litre este divendres mitjançant un formulari que habilitarà l’Agència Tributària a la seua pàgina web i començaran a rebre les transferències a partir de la setmana que ve. Segons ha explicat este dijous la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, es tracta d’una mesura dirigida sobretot a les petites benzineres i no tant a les grans operadores que ja disposen de liquiditat suficient per a fer-hi front.

El càlcul de la quantitat que transferirà l’executiu espanyol es farà amb la mitjana mensual de l’activitat de les benzineres del 2021. “Serà una feina artesanal i laboriosa”, ha assenyalat Montero.

La ministra ha comentat que el decret llei aprovat pel govern preveu este mecanisme per avançar als diners a les benzineres, que a partir de demà aplicaran un descompte de vint cèntims per litre, dels quals quinze aniran a càrrec dels comptes públics i cinc més de les operadores.

L’avançament està pensat sobretot per a benzineres de petits operadors o que no estan vinculades a grans grups empresarials que ja disposen de recursos econòmics. Un cop complerta la fitxa, la intenció és començar a transferir les quantitats a partir de dilluns amb la mitjana de l’activitat de l’any passat i de cara més endavant s’aniran fent “recàrregues” en funció de les dades reportades corresponents al mes anterior.

En una roda de premsa per presentar les dades del dèficit del 2021, Montero ha afirmat que espera que el mecanisme previst no implique ca “dificultat ni molèstia” i ha volgut enviar un missatge de “tranquil·litat” a les benzineres.

D’altra banda, la ministra ha anunciat que es podrà en marxa una bústia denúncia, reclamacions i suggeriments per als ciutadans que tinguen algun tipus de problema a l’hora d’aplicar la bonificació i perquè l’administració en tinga coneixement. Montero ha insistit que en el cas de les benzineres el descompte ha de repercutir en les operadores.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

46 + = 50

Últimes notícies