HomeEconomiaLes Cambres de Comerç li demanen a la ministra de transports l'execució...

Les Cambres de Comerç li demanen a la ministra de transports l’execució de l’estudi de desdoblament de l’N-420

Les Cambres de Comerç de Cuenca, Lleida, Reus, Teruel i Tortosa han fet arribar un comunicat conjunt on expliquen que han sol·licitat a la ministra de Transports, la catalana Raquel Sánchez, l’execució de l’estudi informatiu del desdoblament de la Nacional 420.

Totes les cambres demanen que execute l’esmena als pressupostos generals de l’Estat, aprovada pel Congrés, sobre l’estudi de l’autovia entre Reus i Alcanyís.

Les cinc Cambres de Comerç han decidit tornar a anar juntes com ja havien fet anys enrere, perquè es destine la partida d’un milió d’euros per iniciar l’estudi informatiu del desdoblament de la Nacional 420 tal com preveu el Pressupost General de l’Estat.

Per este motiu han traslladat una carta a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, subratllant la importància estratègica d’aquesta carretera, clau pel desenvolupament econòmic i social de les comarques que travessa. En la mateixa línia expressen que es tracta d’una infraestructura que pot servir per a descongestionar els eixos existents, permetent una millor vertebració d’una part de la península que fins al moment no té desenvolupat cap via d’alta capacitat i donant així resposta als problemes creixents d’uns territoris greument afectats pel despoblament. I en paral·lel permetria una millor connexió amb el port de Tarragona, en continu creixement i expansió, amb l’interior de península.

El President de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Faiges, ha volgut subratllar la importància de l’esmena que es va aprovar amb una majoria gairebé unànime de 287 vots afirmatius i cap en contra.

El President de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Faiges, ha volgut subratllar la importància de l’esmena que es va aprovar amb una majoria gairebé unànime de 287 vots afirmatius i cap en contra.

“Mai com ara, ha apuntat Faiges, s’havia arribat tan lluny en una iniciativa parlamentària d’aquestes característiques. I d’aquí el nostre prec al Ministeri que execute la partida. Aquest eix vertebrador entre Cantabria i el Mediterrani, és de vital importància. Al nostre territori tenim unes relacions comercials històriques, precisament aquesta ruta de l’Ebre, és la nostra via natural de comunicació entre Aragó i el Sud de Catalunya. I que ja fa segles que existia, en temps dels romans”.

Les cambres sol·liciten, a la carta enviada a la ministra, una reunió amb la Secretaria d’Estat de Transports, Isabel Pardo de Vera, per saber en quin punt es troba l’encàrrec de l’estudi per donar resposta al que en el seu dia va aprovar el Congrés.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies