HomeSalutLes cures invisibles, protagonistes del taller de l'Hospital Santa Creu de Jesús...

Les cures invisibles, protagonistes del taller de l’Hospital Santa Creu de Jesús i la URV

Este dimecres ha tingut lloc, al Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV), el primer workshop de la Càtedra d’Innovació i Simulació en Salut de les Terres de l’Ebre, una fita que ha comptat amb la coordinació de l’Hospital Santa Creu de Jesús.

El taller ha estat enfocat a les comunicacions i les cures en les persones amb malalties de cronicitat i complexitat. D’esta manera, el workshop ha donat a conèixer les habilitats no tècniques envers este perfil de pacients, és a dir, les soft skills vinculades a la intel·ligència emocional: la comunicació, l’empatia, la comprensió, l’escolta activa, entre d’altres. A més, la jornada ha presentat un recull dinàmic i una investigació qualitativa que ha englobat el disseny de l’atenció sanitària, un model centrat en la persona.

El binomi pacient-família també ha estat rellevant en este workshop, tant és així que la neuropsicòloga i coordinadora de l’hospital de dia de malalties neurodegeneratives i dany cerebral de l’Hospital Santa Creu, Sònia Gálvez, ha dut a terme la ponència “Famílies en un entorn humanitzat”. Així mateix, la trobada ha conclòs amb una simulació d’alta fidelitat i ultra realista amb un maniquí amb les característiques d’estos usuaris, amb el qual han treballat este tipus de cures invisibles.

La directora gerent de l’Hospital Santa Creu, Matilde Villarroya, ha explicat que “el nostre centre de salut és un hospital high touch, on la cura i el tacte són el més important en les persones ingressades, ja que d’això depèn la seua recuperació”. A més a més, ha posat de manifest “la necessitat de complementar la formació tècnica amb aquestes habilitats personals i socials, que són tan necessàries per a pacients amb fragilitat i cronicitat, i la tecnologia de simulació ultra realista que ofereix el CISTE és una bona oportunitat per fer-ho”.

Per la seua banda, la directora de la Càtedra d’Innovació i Simulació en Salut de les Terres de l’Ebre, Sílvia Reverté, ha destacat la missió d’esta disciplina com “una és transferència de coneixement i creació d’entorns d’aprenentatge per a generar connexions amb les entitats i organismes del territori”. A més, ha remarcat la satisfacció de la posada en marxa del primer workshop amb la col·laboració de l’Hospital Santa Creu, vist que és “l’hospital de referència en l’àmbit provincial i estatal, pel que fa a l’atenció intermèdia”.

L’acte també ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura, Agermanaments, Memòria Democràtica, Igualtat, Feminismes i Dret Civil de l’Ajuntament de Tortosa, Mar Lleixà, la qual ha reforçat el missatge de la humanització en l’àmbit sanitari. Un sistema assistencial que tracta els pacients com a persones capaces de decidir i amb capacitat de participar del seu procés de salut, és a dir, empoderar-lo per a tenir el control del seu projecte vital.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 7 =

Últimes notícies