HomeEconomiaLes elèctriques amenacen amb aturar les nuclears si el govern no els...

Les elèctriques amenacen amb aturar les nuclears si el govern no els paga les retribucions pel CO2 no emès

Les indústries elèctriques agrupades en l’anomenat Fòrum Nuclear han amenaçat amb aturar les nuclears si el govern estatal no els paga les retribucions corresponents al CO2 no emès. Al text, el Fòrum afirma que el projecte de Llei pel qual s’actua sobre aquesta retribució “en els termes en què està plantejat“, sumat a “la pressió fiscal excessiva actual” abocaria al “cessament de l’activitat de tot el parc nuclear“. La patronal reacciona així a l’anunci que va fer ahir el president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, segons el qual els 650 milions que s’haurien de pagar a les elèctriques per aquest concepte es desviaran als consumidors per rebaixar-los el rebut de la llum.

El Fòrum Nuclear alerta que en cas que el projecte de Llei s’aprovi i entri en vigor, el preu de venda real de la generació elèctrica nuclear, un cop minorat el preu del CO2, “no hauria de ser inferior a 57-60 euros per Megawatt hora amb el nivell impositiu actual“. I afegeix: “De no ser així, seria impossible la continuïtat de les centrals nuclears espanyoles“.

De la mateixa manera, l’entitat subratlla que si aquest projecte de Llei hagués estat en vigor, “no s’hauria sol·licitat la renovació de les autoritzacions d’explotació” de les centrals. En tot cas, la patronal afegeix que si finalment la norma entra en vigor, “no s’hauria d’aplicar de forma retroactiva en cap cas“.

El president del Fòrum, Ignacio Araluce, ha advertit que el cessament “anticipat” de la tecnologia de generació “que més electricitat produeix a Espanya i que més emissions de gasos d’efecte hivernacle evita” duria a un “tancament desordenat” de la generació nuclear, a la “consegüent pèrdua de llocs de treball i teixit industrial“, a una “dependència energètica major” de l’exterior i a un “increment” de la volatilitat del preu al mercat majorista.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies