HomeEconomiaLes matriculacions de cotxes a Catalunya cauen un 10,5% el 2021 per...

Les matriculacions de cotxes a Catalunya cauen un 10,5% el 2021 per la pandèmia i la crisi dels semiconductors

Les matriculacions de cotxes a Catalunya durant l’any 2021 han caigut un 10,5% en termes interanuals. Al llarg d’este darrer exercici, al país s’han entregat 110.728 unitats, segons les dades publicades este dilluns per les patronals AnfacFaconauto i Ganvam.
En paral·lel, les vendes de motocicletes han disminuït un 5,5% respecte a l’any passat, sent Catalunya la comunitat on més s’han reduït les matriculacions, segons dades facilitades per la patronal Anesdor.
Les associacions assenyalen la pandèmia i la crisi dels semiconductors com a principals frens al creixement i confien que l’arribada dels fons europeus i la mateixa recuperació econòmica milloraran la situació del sector el 2022.
Pel que fa al conjunt de l’Estat, les matriculacions de turismes durant l’any 2021 s’han incrementat un 1%, fins a les 859.477 unitats. Els impulsors del creixement han estat els vehicles electrificats, híbrids i de gas, que enguany han incrementat un 55% el nombre d’entregues. Quant als segments de dièsel i gasolina, les vendes han disminuït un 27,4% i un 8,4%, respectivament.

En relació amb el sector de les dues rodes, a tot l’Estat s’han venut 193.324 vehicles –les estadístiques inclouen ciclomotors, motocicletes, tricicles, quadricicles lleugers i quadricicles pesats-, un 5% més que l’any passat. De fet, en la majoria de comunitats milloren les xifres en comparació l’any 2020, amb les úniques excepcions de Catalunya (-5,5%), Madrid (-3,8%) i el País Basc (-0,3%).

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 6 =

Últimes notícies

-->