HomeSocietatLes mones sense gluten ni lactosa s'obren pas a les pastisseries

Les mones sense gluten ni lactosa s’obren pas a les pastisseries

Les intoleràncies al gluten i a la lactosa havien estat, fins fa uns anys, un cert entrebanc quan arribava Pasqua. Però el sector de la pastisseria ha donat resposta de mica en mica a les necessitats dels clients, i cada cop és més habitual trobar establiments que ofereixen mones aptes per a celíacs i intolerants a la lactosa. A mesura que ha crescut l’oferta, també ho ha fet la qualitat. “Abans les famílies agafaven un pastís petit per al fillol o fillola amb intoleràncies, però ara ja en menja tota la família sense notar la diferència”, explica a l’ACN Antoni Pons, pastisser de Celiadictos. El proper repte apunta, és que hi haja més obradors de xocolata sense lactosa, per poder oferir figures més variades, a gust dels infants.

“Any rere any augmenta molt la demanda perquè cada cop hi ha més gent amb intoleràncies i al·lèrgies“, explica Pons, que celebra que també haja crescut la difusió de negocis que ofereixen productes per a estos clients. Assegura que és habitual rebre gent a la seua botiga que “s’emociona” quan veu que pot comprar una mona de Pasqua apta per a les seues intoleràncies. “Hi ha gent que feia anys que no trobava un producte adequat per ells”, apunta.

L’auge de consum d’estos pastissos ha incentivat el sector a buscar la seua millor versió. Pons explica que, des que el negoci es va posar en marxa, de mica en mica han modificat el procés d’elaboració “fins a aconseguir una mona de Pasqua molt semblant a la pastisseria tradicional”. Tant és així, assegura, que tenen nombrosos clients que compren els seus dolços tot i no tenir intoleràncies.

Segons Pons, les mones sense gluten ni lactosa han aconseguit assimilar-se a les tradicionals en el gust, però també en el preu. Explica que han obtingut situar els seus pastissos dins la forquilla de preus de la resta d’establiments. En este sentit, enguany han venut les peces a 40 euros/quilo.

A l’aparador, ofereixen sense gluten ni lactosa fins a sis varietats de mona tradicional, entre les quals triomfa la tipus Sara. Així i tot, cada cop hi ha més clients que els demanen pastissos “de caràcter americà”, com Carrot Cake o Red Velvet.

Pons recorda que l’elaboració està condicionada a treballar amb farines sense blat, però apunta que no és cap gran dificultat perquè tots els productes els elaboren així, de manera que no hi ha risc de contagi entre aliments. Esta exclusivitat fa que altres pastisseries els encarreguen a ells l’elaboració de mones sense gluten ni lactosa.

Pel que fa a les figures de xocolata, relata que l’única condició és treballar amb un determinat tipus de xocolata negra. Admet, però, que el sector de la pastisseria s’ha endinsat poc fins ara al món de les figures de Pasqua de gran elaboració. Això fa que, en general, encara no puguen competir amb l’ampli ventall de les pastisseries convencionals, on les figures de dibuixos animats, animals, pel·lícules o equips de futbol deleixen cada any milers d’infants.

Pons augura que els pròxims anys el sector resoldrà aquest desequilibri. En el seu cas, s’ha proposat disposar d’un obrador de xocolata sense lactosa per a la Pasqua del 2023.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

51 + = 52

Últimes notícies