HomeCulturaEl Museu de la Mar de l'Ebre acull l'exposició "La Sirga de...

El Museu de la Mar de l’Ebre acull l’exposició “La Sirga de la Vida”

El Museu de la Mar de l’Ebre acull del divendres 22 d’abril fins al diumenge 3 de juliol, l’exposició “La Sirga de la Vida”, de l’artista rapitenc de Damià Montes, que domina un ampli ventall de gèneres i tècniques com la pintura, gravat, l’escultura i l’escenografia.

En esta ocasió, l’artista porta al Museu una sèrie escultòrica i pictòrica. Els diferents trossos de fusta i ferro que s’ha anat trobant pels camins del territori, els ha convertit en vaixells, guerrers, deus i herois amb escultures de petit i gran format.

D’esta forma, Montes utilitza el viatge d’Ulisses cap a Ítaca, descrit a l’Odissea d’Homer i l’antic camí de sirga paral·lel al riu Ebre, com a metàfora del viatge que fem per la vida.
També cal destacar que les pintures de gran format, com a banderoles plenes de colors al vent, recorden que l’ésser humà és memòria, que construïm un relat que va passar de generació en generació i ens ajuda a saber d’on venim, qui som i cap a on anem.

L’artista planteja en esta exposició la necessitat de reflexionar sobre les migracions forçades, sobre els nous Ulisses que obligats per actuals Polifems es veuen obligats a la invisibilitat, a ser els nous «ningú», de les guerres o de la nostra mar Mediterrània, que abans de ser frontera és mar comuna.

L’exposició s’inaugura a la sala d’activitats temporals del museu al voltant de les 19 hores, i l’entrada serà gratuïta.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

78 + = 85

Últimes notícies