HomeSense categoriaLes obres de l'Auditori Municipal José Antonio Valls d'Alcanar superen el 60%...

Les obres de l’Auditori Municipal José Antonio Valls d’Alcanar superen el 60% de l’execució total

MONTSIÀ // Les obres de construcció del nou Auditori Municipal José Antonio Valls d’Alcanar es troben per damunt del 60% de l’execució total. Al febrer es va acabar la fase més complexa, l’estructura de l’edifici principal, mentre que els treballs a l’edifici annex estan ja en una fase avançada.

La fase d’estructura ha finalitzat a l’edifici que té accés per l’avinguda de Catalunya, on hi ha la sala gran de l’auditori. En concret, s’ha construït una gran llosa inclinada que suportarà part de la zona de butaques i s’han acabat d’instal·lar les lloses prefabricades que tanquen el forjat de la sala principal. Tal com explica Ivette Fibla, regidora de l’àrea: “Els arquitectes que han dissenyat el projecte l’han concebut com una caixa de formigó totalment independent de les edificacions veïnes. Per tant, la peculiaritat de l’obra es troba en tota esta fase de l’estructura, ja que és molt important evitar la transmissió de sons i de vibracions als edificis contigus”. En estos moments, l’obra ja es troba en fase d’instal·lacions i comença també la coordinació entre els diferents industrials.

L’edifici secundari, situat al carrer de Miquel Figueres, podrà funcionar de forma independent del mateix auditori i ja s’han instal·lat tots els sanitaris, enrajolats, paviments, i també s’ha col·locat el muntacàrregues, així com l’ascensor, que connectarà les diferents plantes i que en garantirà l’accessibilitat.

El termini d’execució de l’obra de l’auditori d’Alcanar era inicialment de divuit mesos i acabava a principis de 2021, però l’empresa adjudicatària ha demanat una pròrroga per a poder finalitzar-la uns mesos més tard, d’una banda, a causa de l’aturada per la pandèmia de covid-19 i de les restriccions sanitàries posteriors, que han obligat a modificar l’horari laboral i organitzar grups de treball intensiu per a reduir el contacte entre treballadors, fet que ha provocat una baixada del rendiment els darrers mesos, i, de l’altra, a causa d’incidències o imprevistos sorgits durant l’execució de les obres, sobretot en la fase de l’estructura.

Ara davall de l’edifici del carrer Figueres i de l’escenari del nou auditori hi ha una nova planta soterrani. L’excavació d’aquesta planta i l’execució dels murs de contenció també s’han hagut de fer extremant les precaucions i avançant metre a metre, per a no afeblir l’estructura dels edificis contigus.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

84 + = 91

Últimes notícies