HomeSense categoriaLes persones de la franja d'edat dels 50 als 55 anys ja...

Les persones de la franja d’edat dels 50 als 55 anys ja poden demanar cita per vacunar-se

TERRES DE L’EBRE // Les persones de la franja d’edat dels 50 als 55 anys ja poden demanar cita per vacunar-se. Fa uns dies ja es va començar a vacunar les persones nascudes entre els anys 1962 i el 1971 però es va protegir primer la gent de més edat d’aquest grup, és a dir, els que ara en tenen 58 o 59. Ara, les persones de 50 anys o més, els de la franja més jove, ja poden demanar cita a través de vacunacovidsalut.cat. Així ho ha afirmat aquest dimecres la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, que ha participat en la Jornada del Dia Internacional de la Infermeria celebrada a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, des d’on ha ha destacat “el paper protagonista” d’aquest col·lectiu, especialment durant la pandèmia i en la campanya de vacunació.

El Departament de Salut celebra el Dia de la Infermeria amb actes arreu del territori. L’edició d’enguany reflexiona sobre l’impacte de la covid-19 en el sistema de salut i el lideratge dels professionals d’infermeria en el procés de transformació del sistema sanitari.

D’altra banda, des de Salut recorden que aquest 2021 s’incorporaran 294 nous professionals d’infermeria residents després que en la convocatòria 2020-2021 s’incrementés l’oferta en 95 places més, un increment en formació especialitzada que suposa un “rècord històric”, amb un 47,73% més de places respecte el 2019.

Els residents s’incorporaran s’especialitzaran en àmbits de la geriatria, l’atenció familiar i comunitària, la pediatria, la salut mental i la infermeria del treball.

A més, Salut també destaca l’inici del desplegament del decret de prescripció infermera. Durant el 2020, el departament va acreditar més de 25.000 professionals d’infermeria perquè poguessin realitzar la prescripció electrònica d’alguns medicaments i productes sanitaris, una reclamació història del col·lectiu.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 5 =

Últimes notícies