TERRES DE L’EBRE // Fora del gran epicentre turístic que suposa la Costa Daurada central, a l’interior de la demarcació i al delta de l’Ebre els negocis treballen a un nivell notable. Segons l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme (AEHT), n’hi ha que estan per sobre dels registres històrics. Els més beneficiats són les cases rurals i les barraques del delta. En aquesta zona al juliol la seva demanda va créixer un 30%. Ara tenen gairebé totes les vendes tancades per a l’agost, i algunes fins i tot per al setembre, segons indica Montse Callau, vicepresidenta de l’Associació d’Empresaris i Activitats ecoturístiques del Delta de l’Ebre.
Callau explica que el delta ha estat capaç de mantenir la demanda turística que ja té habitualment, formada en un 90% per turistes catalans, però que han millorat l’ocupació gràcies a un turisme “d’oportunitat“. És a dir, aquell visitant que ha escollit el delta perquè no ha pogut anar de vacances on tenia previst. Entre aquests, hi ha més visitants que mai de l’Aragó, del País Valencià i, fins i tot, de Madrid. També s’ha notat un increment en els dies d’estada mitjana dels turistes, segons la vicepresidenta de l’associació.
Malgrat la bona afluència a la zona, el sector turístic de les Terres de l’Ebre insisteix que un bon mes d’agost no compensarà haver perdut tota l’activitat des de la Setmana Santa. En aquest sentit, Callau admet que ningú no es planteja tancar el balanç d’aquest any en positiu i que el que busquen és aconseguir el flux de caixa suficient per minimitzar les pèrdues. “El repte és que això ens permeti sobreviure i poder mantenir els nostres serveis l’any vinent“, confia. La incògnita és saber si l’entorn que ofereix el delta de l’Ebre, en plena natura i lluny de les massificacions, contribueix a fidelitzar els nous visitants arribats per la pandèmia.