HomeSocietatLes Terres de l'Ebre necessitarn més de 1.000 habitatges social en els...

Les Terres de l’Ebre necessitarn més de 1.000 habitatges social en els pròxims 20 anys

El Departament de Drets Socials calcula que les Terres de l’Ebre hauran de crear uns 1.075 habitatges per a lloguer social i assolir el 8% del total del parc d’habitatges total en l’horitzó de 2042.

Al territori hi ha actualment cinc municipis que formen part de les àrees de demanda forta i acreditada, on viu el 40% de la població. Són Tortosa, Amposta, Roquetes, Móra d’Ebre i Móra la Nova.

Segons el Pla Territorial Sectorial de l’Habitatge caldrà que assolisquen este mínim d’habitatge de lloguer social respecte el total del parc principal el 30 de juny de 2042.

Actualment, les Terres de l’Ebre disposen d’un 17% d’habitatge destinat a polítiques socials en municipis amb demanda forta, un percentatge que en 20 anys es preveu del 14,5%.

Al marge dels cinc municipis esmentats, Alcanar i l’Ametlla de Mar formen part de les àrees preferents, on viu el 9% de la població, i han d’assolir que el parc de lloguer social siga del 2,8%.

Dotze municipis -la Ràpita, Deltebre, Ulldecona, la Sènia, l’Aldea, Santa Bàrbara, Sant Jaume d’Enveja, Flix, Camarles, l’Ampolla, Gandesa i el Perelló- formen part d’àrees no preferents, on viu el 8% de la població i han d’assolir que el parc de lloguer social siga del 2,4%.

La resta de municipis, 33, formen part de les àrees rurals on viu el 15% del total de la població de l’àmbit de les Terres de l’Ebre.

Estos municipis han de complir amb l’objectiu d’incrementar el seu parc de lloguer social fins a assolir com a mínim l’1% del total del parc d’habitatges principals del municipi i seran objecte d’un dels plans específics previst pel Pla Territorial Sectorial d’Habitatge a desenvolupar, el pla específic de les àrees rurals.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 64 = 67

Últimes notícies

-->