HomeEsportsL'escola Maria Garcia Cabanes de l'Aldea celebra el desè aniversari de la...

L’escola Maria Garcia Cabanes de l’Aldea celebra el desè aniversari de la Cursa Solidària

Des de fa deu cursos consecutius, l’Escola Maria Garcia Cabanes organitza una Cursa Solidària per celebrar el “DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU” i recordar el llegat de Mahatma Gandhi, gran impulsor de la pau al món. La data, 30 de gener, coincideix amb l’aniversari de la seva mort.

La iniciativa d’organitzar una Cursa Solidària sorgeix durant el curs 2010-2011 quan el director de l’Escola era el Sr. Joan Curto. Richard Campos, mestre en aquesta escola en aquell moment i actual director del Centre d’Educació Especial Baix Maestrat (Vinaròs) va proposar i organitzar la primera celebració d’aquesta activitat solidària. Durant els quatre cursos següents, la Cursa se celebra sota la direcció de la Sra. Immaculada Freissinier. Finalment, la Sra. Lara Ferré dirigeix l’escola des de la sisena celebració d’aquesta iniciativa.

Tot i que la direcció de l’escola ha canviat de mans des de l’inici de la Cursa Solidària, sempre s’ha aconseguit respectar els fonaments amb els quals va néixer aquesta activitat. Bàsicament, es tracta d’una activitat solidària que s’organitza amb l’objectiu d’educar en els valors del respecte, la generositat i la solidaritat. En aquest sentit, l’alumnat coneix cada any una associació/entitat que lluita per algun bé social. Així, al llarg de les nou edicions ja celebrades, la comunitat educativa de l’Escola Maria Garcia Cabanes ha conegut i col·laborat econòmicament amb l’Associació d’Educadors “Món de Somnis” (centrats a millorar la situació d’infants i joves d’Esmeraldas-Equador), el Centro de Apoyo Integral Estudiantil en la població de Chunchi (Chimborazo, Equador), Creu Roja Tortosa (en els projectes vers la infància hospitalitzada a l’Hospital Verge de la Cinta i en els projectes de reforç escolar i nutrició infantil bàsica), l’Ataxia de Friedreich (malaltia minoritària i neuro- degenerativa), l’Associació de Trastorns de l’Espectre Autista de les Terres de l’Ebre (ATEATE), els Pallapupas i l’Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC).

Per a la totalitat dels mestres implicats en l’organització de l’activitat, sempre s’ha valorat més el fet que l’alumnat conegui alguna realitat social i prengui consciència que és més important l’ajuda que les persones fan vers la societat que no pas la recaptació econòmica que s’aconsegueix. Tot i això, hi ha una satisfacció general per les quantitats assolides, que oscil·len entre els 1.284 € de la 7a edició i els 2.078 € de la 1a.

Qualsevol persona de la comunitat educativa d’aquesta escola definiria la Cursa Solidària com a una activitat que combina l’esport, la salut i la transmissió de valors.

El divendres 31 gener 2020, se celebrarà la 10a Cursa Solidària de l’Escola Maria Garcia Cabanes. Enguany, dedicada a conèixer i apropar-se a les discapacitats. Els alumnes del Centre d’Educació Especial del Baix Maestrat són els grans convidats i protagonistes d’aquesta edició. Esperem que sigui un gran èxit de participació i col·laboració.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 81 = 87

Últimes notícies