HomeEsportsL’Escola Nauticopesquera de l’Ametlla impartirà tres nous cicles formatius

L’Escola Nauticopesquera de l’Ametlla impartirà tres nous cicles formatius

L’Escola de Capacitació Nauticopesquera de l’Ametlla de Mar oferirà tres nous cicles formatius de grau mitjà.

Es tracta dels estudis de Vela amb aparell fix i Vela amb aparell lliure, a més del de Manteniment d’embarcacions d’esbarjo. Els estudis s’impartiran gràcies a l’acord signat entre la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i la d’Educació, per a promoure la formació professional de les activitats relacionades amb la mar en el marc de l’Estratègia Marítima de Catalunya 2030.

Segons han explicat des del Govern, la voluntat també és refermar l’Escola de Capacitació Nauticopesquera com a centre de referència pel que fa a la formació i la titulació dels professionals del sector nauticopesquer i de busseig de Catalunya. Així, el centre continuarà amb l’organització i impartició de formació nauticopesquera i certificats d’especialitat de la Marina Mercant, amb la col·laboració de les Confraries de Pescadors i altres entitats representatives del sector.

Des de les dos conselleries també s’ha previst oferir formació complementària, voluntària i gratuïta als alumnes de l’Escola de Capacitació Nauticopesquera, als que estudien Cultius marins a l’Institut Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita, i als del cicle de Manteniment de vaixells d’esbarjo dels instituts dependents del Departament d’Educació.

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha afirmat que amb este acord “es vol dixar constància dels interessos comuns que compartixen tots dos departaments a donar continuïtat a este model únic d’Escola, que compta amb la participació de dos departaments, i de la voluntat de les parts de mantindre una col·laboració de profit mutu”. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat la voluntat que en el camp de la formació professional l’Escola de Capacitació Nauticopesquera siga el lloc en el qual es desenvolupe la recerca, innovació i transferència de coneixement en l’àmbit nauticopesquer.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 4 =

Últimes notícies