L’església tancada

L’església del Poble Vell de Corbera d’Ebre ja està tancada al públic. El cessament de l’activitat de l’Associació Poble Vell, que s’encarregava de la gestió i l’obertura de l’espai, ha fet que, ja a les portes de Setmana Santa, l’equipament més representatiu i emblemàtic de la batalla de l’Ebre -i de la Guerra Civil a Catalunya- ara no estiga obert per als visitants. I ho podem dir també en un altre idioma: és el monument favorit de Catalunya.

Enmig d’un intercanvi de retrets i acusacions entre Associació, Ajuntament i Generalitat, una cosa és clara. L’espai del Poble Vell encara patix d’oblit. L’oblit que el relega a ser considerat encara un paratge llunyà, en el temps i en la distància, on massa cops s’ha hagut de convertir en un photocall per a esdeveniments d’empreses i grans multinacionals sense rebre gran cosa a canvi.

Tot i que, a l’hora de repartir les responsabilitats és també massa habitual mirar a banda i banda, les xifres són les que són. El projecte de rehabilitació i posada en valor del Poble Vell de Corbera d’Ebre compta amb un pressupost d’uns tres milions d’euros, que es tiraran endavant amb nou fases, ni més ni menys. Des de 2021, s’ha tirat endavant només la primera. Ara, però, des de l’administració hi ha una nova oportunitat per a demostrar la rellevància que es dona al Poble Vell, i optar per una obertura immediata, o si han de passar més setmanes entre acusacions.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

58 + = 67

Últimes notícies